Intervju / Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!04.05.2013. 10:15

Enver Alivodić(10)
S

redinom januara meseca ove godine, u prostorijama FK Vojvodine, na dvogodišnju vernost njoj, za koju mi živimo, paraf je stavio jedan Novopazarac. Nije prvi koji je to učinio, sigurno ni poslednji…A isto im je jedno – brzo su zadobili naše poštovanje i divljenje.

Enver Alivodić je, baš kao i primera radi Sead Halilagić, svojim odnosom prema obavezama na terenu i dresu koji volimo, stekao, gotovo meteorskom brzinom, naše simpatije. Nije prošlo ni tri meseca od njegovog dolaska u Novi Sad, a Stadionom “Karađorđe“ se već orilo “Envere – Majstore“. Naša “brzina“ u nekoj vrsti emocije koju je izazvao kod nas, neka bude i svedočanstvo da smo u njemu prepoznali baš ono što je i hteo da nam pokaže.

Kad neko ima evidentno znanje, a znamo da je ono moć, koju je isti spreman da iskoristi u dva pravca – moć kao nadmoć (prema protivničkim odbrambenim igračima i golmanima) i moć kao mogućnost (da dođemo do gola, povedemo, pobedimo..), i uz sve to pokaže strast, koja po definiciji i jeste nečije trajno usmerenje, neka svako zna da smo zimus dobili igrača kakvog dugo čekasmo da stigne u naše redove – onog koji je kadar da “pokrene“ ekipu do onoga što čekamo skoro jedan vek – trofeja u nacionalnom Kupu.

Rođen 27. decembra 1984. godine, Enver je profesionalnu karijeru započeo u rodnom Novom Pazaru, a od domaćih klubova je igrao i za niški Radnički, beogradski Čukarički i borčanski BSK, a u inostranstvu za kiparski Paralimni. Ne krije ni sam da je Vojvodina najveći klub u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Šta je još rekao u intervjuu sa navijačima, čitajte u nastavku teksta. Nama, kao uredništvu Sajta i Foruma, ostaje da mu zahvalimo što je izdvojio vremena za nas i odgovarao na pitanja koja mu postavismo!!!


fkv.com: Kako se osećaš u Novom Sadu i FK Vojvodini?

Enver: Kao kod kuće!!! Uklopio sam se odlično i imam onaj osećaj kao da sam tu dugo vremena. Novi Sad je jako lep grad i pravo je uživanje živeti u njemu. Sad znam zašto mu pevate i zašto ste ponosni na to što ste njegovi stanovnici, a mnogi od Vas i što su rođeni u njemu!!! FK Vojvodina jeste kruna moje dosadašnje karijere, shvatam da je upravo ovo mesto ono gde mogu da pokažem svoj puni potencijal, kao u ostalom i svaki njen igrač. Saigrači su me odlično prihvatili i nema sumnje da je dolazak u Novi Sad i Vošu bio pun pogodak! Želim da u Vojvodini ostavim dubok trag i da me po tome i pamtite.


fkv.com: Predstojeće finale Kupa?

Enver: Mislim da ni mi igrači nismo još svesni značaja mogućeg osvajanja trofeja. Ono što Vam garantujem je da svi živimo za to da Vas obradujemo i da pehar donesemo u Novi Sad. Sreda 8. maj, biće, nadam se, krupnim i zlatnim slovima upisana u istoriju FK Vojvodine. Za to se spremamo, tome se nadamo…Znam da ćemo imati Vašu ogromnu i nesebičnu podršku – a kako za to drugačije da Vam vratimo nego borbom i trijumfom, kome ćemo se svi beskrajno radovati. Presudiće strpljivost, kao i u svakom finalu, a siguran sam da smo tu jači od Jagodinaca.


fkv.com: Gol protiv partizana, koji je bez sumnje glavni kandidat za tradicionalni izbor za naš “Gol Sezone“?

Enver: Nema tu neke mudrosti – raspalio sam po lopti i odmah sam znao da će biti pogodak. Važno je da smo svi, kao ekipa, taj meč odigrali dobro i to je odlučilo pobednika. Voleo bih lično, da jedan gol, na istom stadionu, postignem i 8. maja.


fkv.com: Kada si počeo da se baviš fudbalom i ko je “najodgovorniji“ za Tvoju borbenost, upornost i skromnost?

Enver: Počeo sam sa deset godina u tada jedinoj školi fudbala u Novom Pazaru. Uz mnogo odricanja i bezbroj treninga, zbog čega nisam niti jednom zažalio, stigao sam dovde. Mnogo je i trenera koji su doprineli mom fudbalskom razvoju. Za sve u mom životu, ipak, najzaslužniji su roditelji i hvala im na tome!!! Oni mi i najviše nedostaju, jer nismo zajedno od moje 17. godine. Pokojni deda mi je, takođe, igrao na mestu desnog krila, tako da sam njega i tu “nasledio“. Geni su čudo…


fkv.com: Reč o navijačima Vojvodine?

Enver: Šta da kažem o nekome ko je uvek uz nas igrače, ko živi za FK Vojvodinu i grad Novi Sad, ko skandira “Envere – Majstore“…Skoro kao da sam u snu… Vaša podrška, nesebična i istinska, jeste ono što svakom mom saigraču i meni znači više od svega. Na tome smo Vam beskrajno zahvalni. Lično ću se truditi da Vas nikada ne razočaram – kako na terenu, tako i van njega.


fkv.com: Zašto “7“ na leđima i da li si od uvek igrao na mestu desnog krila?

Enver: Sedmica je bio prvi broj koji mi je bio na leđima, još u mlađim kategorijama, i eto, ispostavilo se, nosim ga i dan-danas. Igrao sam ranije i na mestu zadnjeg veznog, ali mi pozicija uz desnu aut-liniju najviše odgovara.


fkv.com: U kom aspektu igre sebe smatraš najboljim, a šta misliš da treba da popraviš?

Enver: Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno to utiče i na jednu “manu“ – voleo bih da sam mirniji u završnici, mada je to jako teško postići, upravo zbog mog karaktera. Takođe, znam da bih mogao u pojedinim momentima da se ranije oslobodim lopte, tj da popravim tzv perifernu igru, koju poseduju vrhunski vezni igrači.


fkv.com: S kim se na terenu najbolje slažeš u ekipi i ko ti je “zapao za oko“ od Vošinih klinaca?

Enver: Nesumnjivo sa Vranješom i Jokićem i naravno Vulićevićem, jer kao da igramo zajedno godinama i odlično se dopunjujemo po desnoj strani, a mali Ilić je neko ko poseduje vrhunski potencijal. Ništa ne brinite – Voša ima toliko talentovanih klinaca, da joj je budućnost, barem po mom viđenju, izuzetno svetla i bogata trofejima.


fkv.com: Kiparsko iskustvo i razlika u odnosu na naš fudbal?

Enver: Kipar je prelepa zemlja i fudbal im je na mnogo većem nivou. Ko prati, zna da tamo igraju vrhunski stranci, a ima klubova koji u Evro-takmičenjima dugo “opstaju“. Kod nas je problem infrastruktura i činjenica da uslovno manji klubovi imaju veliki respekt prema onim većim, što dovodi do njihove bojažljivosti i defanzivnosti, koja je primetna na utakmicama, jer prevashodno takvu taktiku spremaju treneri. Umesto da je “bod puna kapa“, bolje bi bilo odmeravati snage u pravom smislu reči, jer bi to jedino i privuklo publiku, koje, na pojedinim stadionima, nema više od nekoliko desetina. Malo “jače“ finansije, takođe bi garantovale, barem to, da igrači ne moraju da idu “što pre“ iz Srbije.


fkv.com: Šta nedostaje Vojvodini da bude prvak države i koja je najveća snaga sadašnjeg tima?

Enver: Svaka ekipa koja “juri“ titulu mora da ima 18 podjednako kvalitetnih igrača, ali mnogi su faktori koji na kraju odluče prvenstvenu trku. Sadašnji tim Vojvodine jeste pravi kolektiv, spoj starijih i mlađih igrača, gde vlada odlična atmosfera u svlačionici, i to je njegova najjača snaga. To jeste preduslov da svaku utakmicu, na površinu “ispliva“ drugi pojedinac koji bude najbolji na terenu.


Na kraju, Enver nam reče i da je pecanje njegov hobi, da bi voleo da karijeru nastavi u Bundes ligi, jer simpatiše minhenski Bajern, da su ga na terenu najviše “mučili“ štoper Stefan Savić i bek Aleksandar Lazevski, da živi na Grbavici u stanu u kom je pre njega živeo Miroslav Stevanović, te da je Abubakar brži od njega.

Dodao je da mu se jako sviđa ideja da intervju sa fudbalerima rade navijači kako bi se međusobno približili, da nam je zahvalan na pohvalama i kritikama i da ga jako raduje činjenica da je postao deo nas u tako kratkom vremenu, te da mu je to još veći podstrek i motiv da bude još bolji, uz jedno jedino obećanje koje je dao – da će uvek biti borben i motivisan da pokaže sve što zna i može u našem dresu!!!


Envere Majstore – Nastavi da se boriš, kao do sad, za grb koji ti je na grudima, a nadamo se da će ti isti, ako već nije, što pre biti i u grudima!!!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Radulović18
Vukanović17
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Čumić12
Zady Sery9
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...