Press / Nacionalni građanski: Stigao Stepanović, a Riđošića nema

Stigao Stepanović, a Riđošića nema 07.06.2009. 00:00

Nacionalni građanski(0)
O

d danas novosadski crveno-beli s Dragoslavom Stepanovićem. Dogovor je pao, a kako istaknuti stručnjak kaže, prvi plan rada već je napravljen i za 17. jun zakazano je testiranje kandidata za prvi tim, dok će četiri dana kasnije početi pripreme za sezonu od koje se dosta očekuje:

- Dotad ću sa sportskim direktorom Miodragom Pantelićem i predsednikom kluba Ratkom Butorovićem popričati o potencijalnim pojačanjima, s tim da bih najviše želeo da sačuvamo kostur ekipe. Naravno, moramo pojačati i konkurenciju u svim linijama, pošto nas očekuje niz izazova - govori Stepanović.

Među prvim boljkama koje je uočio jeste nepotrebno velik broj kandidata za prvu postavu, pa je Stepanović najavio kresanje spiska, na kome je 40 imena:

- Mada sam relativno upoznao sastav, jer sam gledao poslednjih desetak utakmica Vojvodine, svojim prvim saradnicima Lazaru Gruboru i Zlatomiru Zagorčiću naložio sam da analizuju potencijal kojim raspolažemo i da ga prepolovimo. Da ih bude toliko, nije dobro ni za njih ni za klub. Bolje je da momci koji se pokažu kao prekobrojni pronađu druge klubove, kako bi mogli napredovati. Imamo, dakako, i obavezu prema svojoj deci iz mlađih kategorija, koja moraju biti buduće perjanice našeg kluba.

Sem Grubora i Zagorčića, koji će biti Stepanovićevi najbliži asistenti, na mestu trenera golmana zadržao se Aleksandar Dimitrov, dok je kondicioni trener Aleksandar Janković. Sekretar stručnog štaba je Saša Milanović, a lekar dr Borko Vukosav. Na mestu sportskog direktora je Miodrag Pantelić, direktor omladinskog pogona je Brane Novaković, dok je generalni sekretar kluba postao Radisav Rabrenović.

Dočeku Stepanovića u FC "Vujadin Boškov" nije prisustvovao direktor kluba Cvetko Riđošić, pa se ta činjenica povezuje s njegovim eventualnim odlaskom iz Vojvodine, tim pre što je klub dobio generalnog sekretara.

A dosadašnji šef stručnog štaba Zoran Marić zahvalio je predsedniku Butoroviću što je bio korektan, kao i što ga je obavestio da želi promene:

- Povinujem se toj odluci i Vojvodini želim sve najbolje, pošto je klub uvek iznad svakog pojedinca.

Marić je naveo kako nije prihvatio da i dalje ostane na čelu omladinske škole.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...