Press / Nacionalni građanski: Priključili se i Buač i Aleksić

Priključili se i Buač i Aleksić27.06.2009. 00:00

Nacionalni građanski(0)
P

olako ali sigurno, fudbaleri Vojvodine se zahuktavaju, a danas će Dragoslav Stepanović prvi put izvesti svoje pulene na prvu iz serije prijateljskih utakmica, na susret s ekipom nižerazrednog Omladinca u Stepanovićevu.

- Vodim na meč dva tima i oba će dobiti šansu po 45 minuta - govori kormilar Novosađana. - Pošto Omladinac nema pomoćni teren, tokom prepodneva ćemo imati trening u svojoj kući, u SC Vujadin Boškov. To će biti trening za buđenje, kako ga nazivam, ne oštar, već dovoljan da se igrači zagreju pred ispit koji ih očekuje u popodnevnim satima.

Pripremama se, dodaje Stepanović, priključio i Danijel Aleksić, za koga šef struke objašnjava da radi, što se kaže, kao singerica.

- Kao što svi znaju, radi se o mladom momku kog, pre svega, moramo da oporavimo - nastavlja prvi stručnjak Vojvodine, pa objašnjava na šta pod tim misli. - Pojede se Danijel živ što ne igra kako želi. Zbog toga hoću da mu pomognem najpre s te strane. Pa pogledajte samo koliki je put prešao taj momak! Za godinu dana igrao je u četiri selekcije, mnogi su ga klubovi tražili, zivkali, hteli da pregovaraju... Shvatam da mu je teško i voljan sam da mu pomognem. Radi se o biseru, treba ga čuvati i paziti.

Tu je, dodaje Stepanović, i Vladimir Buač.

- Radi maksimalno, samo me nemojte pitati šta će biti s njim. To zaista ne znam. Zasad je ovde, ali je izrazio želju da ide. Dok je s nama, zna na čemu je, treba samo da radi kao dosad, a ukoliko odluči da ode... Za njega važi isto što i za druge. Možemo čekati njegovu odluku još nedelju dana, do 1. jula, kada ću podvući crtu i početi još direktnije da usmeravam ekipu ka onom što nas čeka na tri koloseka. Ne krijem, tempiram formu za 30. jul i želim da je održimo do decembra.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...