Press / Večernje novosti: Lazetić napada Partizan

Lazetić napada Partizan01.10.2010. 08:39

Večernje novosti(3)
D

ebi u remiju sa Slobodom, nastavak u derbiju sa Partizanom. Nikola Lazetić, napadač Vojvodine, posle 12 godina, iako nedovoljno spreman, istrčao je munilog vikenda na teren u Lučanima u duelu Novosađana sa Slobodom Point Sevojnom, ali pravi nastavak priča ima, kako ističe, u nedeljnom derbiju sa Partizanom, na „Karađorđu“.

- Dok sam oblačio dres u svlačionici, osećaj je bio neponovljiv, mnogo lep. Međutim, po izlasku na teren bio sam opterećen činjenicom da nisam potpuno spreman i razmišljao sam samo da što bolje odigram. Jer, propustio sam desetak dana zbog povrede tetive, a pre toga bio sam u zaostatku u odnosu na ekipu, pa su mi misli zaokupile takve stvari i zasenile osećaj radosti što sam ponovo u dresu Vojvodine – kaže Lazetić za "Sport".

Nekadašnji Zvezdin kapiten, izvesno je, zauzeće mesto u timu u derbiju sa Partizanom, jer će biti spreman za taj duel.

- Igraću, naravno – najavljuje Lazetić. - Istina je da još od maja nisam igrao zvanične mečeve, ali sam upisao jedan duel prošle nedelje i imam dovoljno vremena da se spremim i da dobijem na hitrini. Možda mi nedostaje malo osećaj za loptu...

- Kada govori o derbiju, Lazetić u prviplan ističe mentalitet igrača po kojem gosti iz Beograda uvek imaju imperativ.

- Dok sam igrao u Zvezdi, znam kako je, jer i crno-beli uvek igraju pod moranjem, a to je sa Vojvodinom mnogo teško, što se pokazalo u nekoliko navrata. Zna se da je Zvezda pobedila Vojvodinu u finalu kupa, ali svi znaju kakvom mukom su do tog trijumfa stigli. Zato smatram da bi Vojvodina sa Partizanom trebalo da igra rasterećeno i da pokuša da ostvari pobedu, kojom bismo uhvatili priključak sa večitima.

Činjenica koju ističe, da će crno-beli igrati pod imperativom, Lazetić vidi kao šansu Novosađana:

- Vojvodina ima bogatstvo u redovima, što je nezabeleženo u srpskom fudbalu, a reč je o velikom broju mladih igrača. Sada je najvažnije da stiču iskustvo a izvesno je da će u derbiju ići na pobedu. Jer, po pravilu, pružiće maksimum. Smatram da bi trebalo da se nadigravamo, da mladi igrači pokažu šta znaju - rekao je Nikola Lazetić.


BUDUĆNOST U STRUCI

Lazetić će, ako se dogovori sa upravom, po završetku igračke karijere, idućeg leta, da ostane u Vojvodini na nekoj od klupskih funkcija vezanih za struku.

- Vojvodina ima svetlu budućnost u radu čuvene omladinske škole i fondu mladih igrača kojim retko koji klub može da se pohvali. Sve to zasnovano je na fantastičnim uslovima za rad u centru “Vujadin Boškov“ - kaže Lazetić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...