Press / Sportski žurnal: U Vojvodini se plaše Klea

U Vojvodini se plaše Klea01.10.2010. 15:08

Sportski žurnal(0)
U

svim pri­ča­ma o pred­sto­je­ćem der­bi­ju s Par­ti­za­nom naj­če­šće se u Voj­vo­di­ni po­mi­nje – Kleo. Zna se i za­što. Re­zul­tat ne­delj­nog okr­ša­ja na „Ka­ra­đor­đu“, sla­žu se u do­ma­ći­no­vom ta­bo­ru, u ve­li­koj me­ri za­vi­si od učin­ka cr­no-be­log Bra­zil­ca, ko­ji u po­sled­nje vre­me u kon­ti­nu­i­te­tu do­ka­zu­je da je u sjaj­noj gol­ge­ter­skoj for­mi.

Na taj na­čin, po­mi­nja­njem Klea, di­rekt­no se „pro­zi­va“ 21-go­di­šnji Bra­ni­slav Traj­ko­vić, 191 san­ti­me­ta­ra vi­so­ki što­per Voj­vo­di­ne, po­ja­ča­nje iz kul­skog Haj­du­ka, ko­ji će sa Ma­ke­don­cem Da­ni­e­lom Moj­so­vom ko­man­do­va­ti no­vo­sad­skom od­bra­nom.

Traj­ko­vić i Moj­sov na cen­tral­nim od­bram­be­nim po­zi­ci­ja­ma iza se­be ima­ju sa­mo dve utak­mi­ce, pro­tiv Slo­ge u Pe­trov­cu na Mla­vi u Ku­pu i pr­ven­stve­ni okr­šaj sa Slo­bo­dom u Lu­ča­ni­ma, na ko­ji­ma se ni­je za­tre­sla mre­ža iza le­đa gol­ma­na Želj­ka Br­ki­ća, pa će taj tan­dem u ne­de­lju pro­tiv li­de­ra na ta­be­li bi­ti na naj­te­žem is­ku­še­nju do sa­da.

Traj­ko­vić je kao pr­vo­ti­mac kul­skog Haj­du­ka imao ne­ko­li­ko di­rekt­nih okr­ša­ja sa Kle­om, ta­ko da do­bro zna ka­kav ga za­da­tak oče­ku­je u der­bi­ju:

- Od­li­čan je igrač, a naj­o­pa­sni­ji je u sko­ku. Do­bro se po­sta­vlja i ima sa­vr­šen taj­ming kad se u va­zdu­hu bo­ri za lop­tu. Ne bi tre­ba­lo me­đu­tim, da se za­va­ra­va­mo, ume Kleo i sa lop­tom u no­ga­ma. U for­mi je i vi­di se da igra sa na­gla­še­nim sa­mo­po­u­zda­njem, pa mu se ni­jed­nog tre­nut­ka ne sme osta­vi­ti slo­bo­dan pro­stor.

No­vo­sad­sku od­bra­nu oče­ku­je mno­go po­sla ne sa­mo zbog raz­i­gra­nog Klea.

- Kleo ve­ro­vat­no ne­će bi­ti je­di­ni u špi­cu. Tu se još mo­že oče­ki­va­ti Bo­ja, mo­žda Ili­ev… Sva­ko je opa­san na svoj na­čin.

Za­slu­ge za to što je Voj­vo­di­na do sa­da pri­mi­la sa­mo je­dan gol Bra­ni­slav Traj­ko­vić ne za­bo­ra­vlja da po­de­li sa sa­i­gra­či­ma:

- De­fan­zi­va je oba­ve­za ce­log ti­ma, od na­pa­dač­kog špi­ca do gol­ma­na. Ta­ko se mo­ra pro­tiv Par­ti­za­na.

U sva­koj iz­go­vo­re­noj re­či o der­bi­ju pre­po­zna­je se oprez i po­što­va­nje pre­ma go­stu iz Be­o­gra­da:

- Eki­pa ko­ja je pr­va na ta­be­li, po­sti­gla je uz to naj­vi­še go­lo­va a pri­mi­la sa­mo je­dan i ko­ja se ona­ko no­si­la sa Ar­se­na­lom, za­slu­žu­je re­spekt. Ima­mo, me­đu­tim, i mi svo­je adu­te, što po­tvr­đu­je po­da­tak da do sa­da ni­smo po­ra­že­ni. Bi­će to ve­li­ki meč, istin­ski der­bi, uži­va­nje za pu­bli­ku – iz­be­gao je da se upu­šta u prog­no­ze is­ho­da Bra­ni­slav Traj­ko­vić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...