Press / Sportski žurnal: Magični dodir Bilbije

Magični dodir Bilbije17.10.2010. 22:12

Sportski žurnal(0)
U

20. jubilarnom okršaju u Kuli, gosti iz Novog Sada su savladali Hajduk, iako ne bi bilo nezasluženo da su domaćini stigli do boda. Zaslužili su igrom i borbenošću, od slavlja ih je delilo pet minuta.

Odluka je viđena u 86. minutu. Bilbija je posle prvog dodira sa loptom bio precizan. Sa desne strane Novosađani su izveli centaršut, u buketu igrača svašta se zbivalo, lopta se odbila od stative i na noge Bilbiji, koji je sa tri metra zakucao loptu za tri važna boda i neopisivu radost gostiju.

Posle lepog centaršuta Abubakara, Smiljanić je u 5. minutu, sa sedam metara, gađao pored stative. Uzvratili su Kuljani, Kovačević je oštro šutirao, lopta se odbila do Radanovića, koji je loptu prosledio do nepreciznog Mrđanina.

U 10. minutu, agilni Smiljanić je sa 25 metara snažno šutirao, lopta je fijuknula kraj leve stative Brkića. Jao je sredinom prvog dela izazvao strepnju kod Kuljana, dobro je započeo, a Đurovski loše završio. U finišu prvog dela, umesto povređenog Kiša na teren je morao Kozoš.

Smiljanić je tek u 65. minutu nagovestio želju Vojvodine da stigne do gola. Načinio je solo prodor po levoj strani, pretrčao kapitena Bogića, uleteo u šesnaesterac domaćih, ali je Brać izašao kao pobednik.

Hajduk je mogao da povede da u 79. minutu. Marjanović je izašao sam ispred reprezentativca Brkića, ali je traljavo šutirao.

Dragoljub Bekvalac, šef stručnog štaba Hajduka, čestitao je Novosađanima:

– Nedostajalo nam je pet minuta da osvojimo zaslužen bod. U narednom periodu radićemo na poboljšanju, ima još dosta da se igra i siguran sam da ćemo preći crtu koja nam obezbeđuje opstanak. Poraz je plod bolje fizičke pripremljenosti gostiju.

Vidno zadovoljan bio je Zoran Milinković, šef struke Vojvodine.

– Kuljani su čvrsta ekipa, predvođena kvalitetnim trenerom Bekvalcem. Bodovi će tek dobiti na težini. Iskoristili smo u finišu priliku za gol i savladali dobru ekipu domaćina. Čestitam mojim i igračima Hajduka na dobroj igri.


NOVOSAĐANI MORALI VAN STADIONA

Sve do 58. minuta orila se pesma Novosađana sa tribina. U tom trenutku, neko od strane gde se nalazila grupa korektnih navijača Vojvodine bacio topovski udar na teren.

Sudija Vukadinović tražio je da se taj deo tribina isprazni. Novosađani su se posle obraćanja Ratka Buturovića mirno i bez protesta napustili stadion i utakmica je nastavljena nakon pola sata.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...