Press / Večernje novosti: Brana Ilića: Povratak iz snova

Brana Ilića: Povratak iz snova24.11.2010. 14:59

Večernje novosti(0)
U

četiri poslednja meča, dva gola je dao, a dva namestio. Brana Ilić, uzdanica napada Vojvodine vratio se na najbolji mogući način u tim posle “devet i po nedelja” pauze i doprineo da Novosađani zaređaju sa pobedama.

To je nedvosmisleno potvrdio Zoran Milinković, strateg našeg najstarijeg superligaša, konstatacijom da se upravo u te četiri utakmice videlo koliko je Ilić nedostajao saigračima u napadu.

- Istina je, lepši povratak u tim nisam mogao ni da poželim - kaže Ilić, koji je “zaradio” povredu stopala u trećem prvenstvenom kolu i izostao sa šest prvenstvenih utakmica. - S druge strane, potrebno je istaći i upravo zasluge našeg šefa, koji mi je posle duge pauze ukazao poverenje. To, priznaćete, nije bila laka odluka.

Nije lako ni davati golove a čini se da je Vojvodini sada krenulo?

- Forma nam je u uzlaznoj putanji i igramo sve bolje. Možda je na to uticao i faktor vreme, jer nam je to bilo potrebno da se uigramo, steknemo neke dodatne navike s obzirom na činjenicu da u timu ima novih sedam igrača.

Kako onda objašnjavate, takođe činjenicu, da je odbrana primila samo dva gola u 13 utakmica?

- Po pitanju izbora odbrambenih igrača je, očigledno, odrađen dobar posao. Oni su besprekorni, “drže nulu”, olakšavaju nam posao u napadu i na nama je da damo gol za pobedu.

Napadači su 17 puta za to vreme pogodili cilj, što nije neka cifra već više osrednji učinak?

- Neka samo ostane tako, i neka nam odbrana i ubuduće uliva sigurnost. Ceo tim, kažem, igra sve bolje, a mi u napadu obećavamo veću efikasnost. Uostalom, u vrhu tabele smo - zaključio je Brana Ilić.


KVALITET

Zoran Milinković, strateg Novosađana, u prvi plan ističe značaj Brane Ilića za ekipu.

- Sada je jasno da nam je baš nedostajao. Takođe, i Lazetić je pokazao svoje kvalitete o kojima je suvišno govoriti, tako da očekujemo da ćemo u narednim mečevima biti još konkretniji .


OPUŠTANjE

Brojčanu prednost igrača više u poslednjih pola časa prvenstvenog odmeravanja sa Inđijom, napadači Vojvodine nisu iskoristili da povećaju dotadašnju prednost od 2:0?

- Realno je bilo zaista, da damo još koji gol. Želeli smo to, ali se desilo da smo ipak rutinski, bez većih problema priveli utakmicu kraju. Ne vidim ništa loše u tome, a ja sam napustio teren 20 minuta pre kraja - kaže Ilić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...