Press / Dnevnik: Nov izazov u starom društvu

Nov izazov u starom društvu10.12.2010. 22:40

Dnevnik(0)
I

za Vuka Mitoševića je sasvim zadovoljavajuća jesen u dresu FK Vojvodina. Kako i sam kaže, “uvek može bolje”, ali prošle godine u ovo doba kao pozajmljeni igrač u trećeligašu Paliću nije bio “ni na nebu ni na zemlji”.

- Nadao sam se povratku u Vojvodinu i eventualnoj šansi da se priključim prvotimcima u pokušaju da se tokom zimskih priprema izborim za takmičarsku ekipu. To iskustvo sam prošao, na proleće i zaigrao za prvi tim, ali ova jesen je bila nešto sasvim drugačije za mene i moje vršnjake – kaže Mitošević, koji se juče vratio s okupljanja mlade reprezentacije pod vođstvom novog selektora Aleksandra Jankovića.

Zajedno sa Goranom Smiljanićem, Aleksandrom Kataijem i Slobodanom Medojevićem predstavljao je crveno-bele iz Novog Sada u dresu sa državnim grbom.

- Na žalost, Aleksandar Katai morao je već prvog dana da napusti pripreme zbog povrede palca šake. Operisan je i predstoji mu četvoronedeljna pauza. Ako je već to moralo da mu se desi, onda je povoljna okolnost to što je usledila prvenstvena pauza, pa će, verujem, spreman da dođe na zimske pripreme – veli Mitošević.

Medojević je na trodnevnom okupljanju preskočio poslednji trening zbog lakše povrede, dok su Smiljanić i Mitošević igrali na dva gola podeljeni u žutu i plavu ekipu.

- Žuti, za koje sam igrao, pobedili su 6:0, ali ne kažem iz kurtoazije da je i poraženi tim igrao dobro. Jedino ih gol nije hteo. Nije to sada ni važno. Mnogo je bitnije da smo se upoznali sa zahtevima novog selektora, jer se većina igrača našeg godišta poznaje sa prethodnih okupljanja iz vremena kada smo branili boje omladinske i kadetske selekcije. Nas obaveze čekaju tek u septembru, a samo dobrim igrama u klubu možemo da se nametnemo selektoru Jankoviću i zadržimo privilegovani status reprezentativca.

Jesen u crveno-belom dresu Vojvodine Miotošević ocenjuje kao korak napred u svojoj karijeri.

- Imao sam više samopouzdanja nego u prolećnoj sezoni prethodnog prvenstva. Iza mene su jedne zimske i jedne letnje pripreme, po osam nastupa u dve polusezone, a debi u meču s Mladim radnikom kada sam asistirao za prvi pogodak, uvek ću pamtiti – kaže Mitošević.

Upravo kada je sredinom jeseni krenula priča o nederečenom Mitoševićevom talentu, šef stručnog štaba Vojvodine Zoran Milinković ukazao mu je puno poverenje.

- Trudio sam se da svaku ukazanu šansu iskoristim na najbolji način. Ne lebdim u oblacima, znam koliko je potrebno odricanja da bi se zaslužio dres Vojvodine i sve činim da opravdam svaki ukazani minut na terenu – kaže Mitošević, kojem predstoje dani odmora, a onda i nove zimske pripreme i dokazivanje u borbi za status standardnog prvotimca.


Teško bez malog fudbala

Kao pravi profesionalac Vuk Mitošević prihvatio je stav trenera Milinkovića o zabrani igranja malog fudbala.

- Nije mi bilo svejedno kada sam čuo za trenerovu odluku, jer se zna da Sale Katai i ja obožavamo mali fudbal i da smo redovni učesnici i “Dnevnikovog” i još nekih turnira. Planirali smo i da zakupimo neke termine u sali, ali je to sve sada palo u vodu. Povinovaćemo se trenerovoj odluci, jer smo se ipak opredelili da profesionalno igramo veliki fudbal – kaže Mitošević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...