Press / Sportski žurnal: Butorović: Neću kupiti Vojvodinu

Butorović: Neću kupiti Vojvodinu15.12.2010. 12:34

Sportski žurnal(3)
S

ve je u Vojvodini na mestu: uspešna jesen, dobar tim, isto takav trener…

Kad je tako, onda i predsednik opravdano cvrkuće od sreće.

– Iako žalim zbog izgubljenih bodova na domaćem terenu, što bi, da se to nije dogodilo, našu jesen učinilo još lepšom, ipak sam zadovoljan. Treći smo na tabeli i polufinalisti smo Kupa. Znači, Evropa je na vidiku. Sve to smo uspeli i još afirmisali mlade igrače – kaže Ratko Butorović.

Sve ste, kažu, u Vojvodini doveli pod konac zbog privatizacije. Kao, nije daleko dan kada ćete postati vlasnik sređene Vojvodine?

– Ovaj klub mnogo volim, ali nemam nameru da ga kupim. Uopšte ne razmišljam u tom pravcu. E sad, da li ću ostati predsednik? Ko zna? Možda novi vlasnik bude to tražio od mene.

Svi kukaju da nemaju para. Kako je u Vojvodini?

– Kad bi nam svi isplatili ono što nam duguju, situacija bi bila fenomenalna. I ovako se ne žalimo. Igračima i zaposlenima dugujemo samo decembarsku platu, ali i to će uskoro biti u redu. Podsećam da sam dolazeći na mesto predsednika nasledio minus od 2,5 miliona evra.

Rečeno je da kupovina pojačanja u ovom prelaznom roku zavisi od prodaje igrača?

– Nema potrebe da budemo nervozni. Prošlog leta urađen je odličan posao i pokriveni smo na svim pozicijama. Ako ode Brkić, tu je da ga zameni Kesić. Ako bismo prodali Vulićevića, imamo Smiljanića. Na poziciji levog beka ne vidim da u Srbiji ima mnogo boljih od naših Pavlovića i Nestorovića.

Ostajete pri stavu da predstavnici Vojvodine više ne učestvuju u radu Zajednice?

– Tako je klub odlučio. Nećemo da delimo odgovornost za nelegitimne poteze.

Kakvo je mišljenje Vojvodine o suđenju?

– Nemamo nijednu primedbu. Naš je stav da bi brigu o takmičenju i rad sudijske organizacije trebalo vratiti pod okrilje FS Srbije.

Nikad ne propuštate da pohvalite navijače Vojvodine?

– Ne da zaslužuju da ih hvalimo, nego smo ponosni na njih. Odani su klubu i u toj bezgraničnoj ljubavi nemaju interese. Niko nema takve navijače.

Dogodio se, ipak, incident u Kuli?

– To je bio izuzetak, a ne pravilo. Desilo se da je neko bacio petardu na teren i to je predimenzionirano. Na drugim stadionima događaju se mnogo gore stvari, bez posledica. Na zahtev sudije i delegata, naši navijači su u miru napustili tribine stadiona u Kuli.

Ko će biti šampion Srbije?

– Neko od tri prvoplasirane ekipe na kraju jeseni. Voleo bih da to bude Vojvodina – zaključio je sa optimizmom Ratko Butorović, predsednik novosadskog superligaša.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...