Press / Dnevnik: Petrovac novi rival Vojvodine

Petrovac novi rival Vojvodine05.02.2011. 12:16

Dnevnik(1)
F

udbaleri Vojvodine ulaze u šesti dan boravka na crnogorskom primorju, a danas ih očekjuje druga prijateljska utakmica. Rival im je Petrovac, ekipa koja se u ligaškom takmičenju Crne Gore ne kotira visoko, ali je zato prijatno iznenadila plasmanom u polufinale Kupa, gde se našla u društvu Budućnosti iz Podgorice, Rudara i Zete, pa ishod žreba polufinalnih parova čeka kao totalni autsjader.

Petrovac zimuje na devetom mestu tabele Superlige Crne Gore, ispred Sutjeske, OFK Bara i Mornara. Petrovčani se nadaju da će taj plasma barem zadržati, jer poslednjeplasirani tim direktno ispada iz elite, dok 11. i 10. razigravaju za opstanak u društvu najboljih. Perjanica tima je iskusni Miljan Radović, navijačima Vojvodine poznat po tome što je svojevremeno kao jedan od najboljih igrača nikšićke Sutjeske stigao u Novi Sad, a i danas se pamti njegov evro-gol postignut 2001. godine u remiju s Radom na Banjici (1:1).

- Ima nas dosta u crnogorskoj ligi koji smo u različitim periodima nosili dres Vojvodine - veli Radović. – Belada je u Lovćenu, Francišković u Rudaru, Batak u Mogrenu, ja U Petrovcu. Dane u Vojvodini pamtim po dobrom, jer mi je to, uz igranje u Sutjesci, najlepši deo karijere. Vidim da Vojvodina ima dobar tim, gledao sam je malo u meču s Mogrenom i siguran sam da nas očekuje prava provera.

Petrovac je pre meča s Vojvodinom odigrao čak pet utakmica, a poslednja u nizu bila je s Metalcem iz Gornjeg Milanovca (0:0). Prethodno je današnji rival Novosađana izgubio od albanske Vlaznije 0:2 i pobedio Grbalj 4:1, Leotar iz Trebinja 3:0 i albanskog drugoligaša Lufću 2:0.

U Vojvodini meču prilaze planski.

- Ponovo će šansu dobiti dva tima, svaki po poluvreme – kaže šef stručnog štaba Zoran Milinković. – Veoma sam zadovoljan odnosom igrača prema obavezama. To sam, uostalom, od njih i očekivao, ali nas sve raduje što odnosom prema obavezama potvrđuju istinski profesionalizam. Svima nam to daje nadu da smo na dobrom putu.

Ono što brine trenera Milinkovića i ceo stručni štab je to kako će se dvonedeljni rad na veštačkoj podlozi kasnije odraziti na ekipu kada se preseli na travnate terene i počne da igra za bodove. Povreda Dejana Karana je ceh koji su do sada platili Novosađani.

- S obzirom na to da ne možemo da biramo, nema nam druge nego da se povinujemo datim uslovima za rad – konstatuje Milinković.

Makedonski reprezentativac Daniel Mojsov je pružio odličnu partiju protiv Mogrena (1:1). Upravo zbog Karanove povrede na terenu je proveo svih 90 minuta, a danas se očekuje da u toj ulozi bude Branislav Trajković, dok bi Mojsov i Milko Novaković trebalo da podele po 45 minuta.

- S Budvanima smo odigrali vrlodobar meč. Potpuno sam zadovoljan kako smo izgledali u prvoj utakmici. Ovo su mi već druge zimske pripreme s Vojvodinom, ali se u Crnoj Gori osećam mnogo bolje nego u Turskoj. Tamo nisam mogao da se skoncentrišem na rad od svakodnevnih poziva menadžera koji me je ubeđivao da se vratim u Makedoniju. Sada je situacija potpuno drugačija. Iza mene je dobra polusezona, prihvaćen sam sjajno i potpuno sam se uklopio u tim. Zato očekujem da danas budemo još bolji, jer radimo izvanredno i to mora da nam se vrati - kaže Mojsov, koji sutra ide za Makedoniju, pošto ga čekaju reprezentativne obaveze.

Meč Petrovac-Vojvodina u SC “Jaz” počinje u 13 časova.


SUSRET FUTOŽANA

Fudbalski poziv je takav da igrače odvede na razne strane sveta, pa su i iznenadni susreti uvek veoma dragi. Tako je, posle prepodnevnog treninga Vojvodine a uoči izlaska na teren fudbalera Mogrena, došlo do susreta dvojice Futožana, jednog sadašnjeg i jednog bivšeg prvotimca crveno-belih. Reč je o štoperima i rođacima, Dejanu Karanu i Radoslavu Bataku. Karan se povredio na prvom treningu i ukoliko mu do ponedeljka ne bude znatno bolje vratiće se u Novi Sad da načini neophodne snimke i utvrdi tačnu dijagnozu povrede stopala. Batak je pre dva dana stigao u Budvu, kod trenera Milovana Rajevca u Saudijskoj Arabiji nastojao je da sklopi novi profesionalni angažman s Al Ahlijem. Za sada mu se to izjalovilo, jer Rajevčev klub nastoji da se oslobodi jednog Brazilca kako bi se otvorilo mesto za reprezentativca Crne Gore, iskusnog internacionalca Radoslava Bataka.


NAEMEKA AĐURU ČEKA

Svaki odgovor nigerijskog internacionalca u redovima Vojvodine Naemeke Ađurua, na pitanje u vezi s eventualnim nastavkom karijere u Kini, završava se kratko i jasno – ne znam. Nigerijac je u neizvesnosti. Jasno mu je da ga put fudbalskog pečalbara može odvesti daleko s jednog mesta na drugo, a glavni motiv mu je, pre svega, zarada. Zato mu klupski drugovi najčešće kažu: „Đuro, kad može Kleo...“. Da li će Ađuru postati uskoro Kleov saigrač u Gvandžunu, pokazaće naredni dani. Tek, Ađuru ko na iglama čeka rasplet i eventualni poziv sportskog direktora Miodraga Pantelića da krene na daleki put i možda definitivno reši egzitenciju. Moguće da najavljeni dolazak predsednika Vojvodine Ratka Butorovića donese Ađuruu povoljne vesti.


I IMOTSKI BI DA IGRA S VOŠOM

Sve je više ekipa u Budvi. Pre dva dana ovde na pripreme stigli i Hrvati, drugoligaš Imotski. Predstavnik kluba, inače dobar prijatelj s nekadašnjim trenerom Vojvodine Banetom Smiljanićem, izjavio je da bi im lakše bilo da su se spustili 35 kilometara do Makarske, ali da im je tri puta jeftinije da prevale 250 kilometara, smeste se u obližnjem Grblju i treniraju u Budvi. Imoćani, koji zauzimaju 6. mesto u Drugoj hrvatskoj ligi, žale se na sve tanji budžet, dovijajući se na razne načine. Ugovorili su u Crnoj Gori, gde ostaju osam dana, mečeve s Novim Pazarom i crnogrskim Dečićem iz Tuza, ali bi najradije da se oprobaju s Vojvodinom. Ipak, iako bi svi da igraju s Vošom, za Imotski će to, najverovatnije, ostati samo pusta želja.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...