Press / Dnevnik: Grbalj testira Novosađane

Grbalj testira Novosađane09.02.2011. 08:07

Dnevnik(0)
P

red fudbalerima Vojvodine danas je treća provera od kako se nalaze na pripremama u Crnoj Gori. I deveti dan u Bečićima osvanuo je okupan suncem, što je igračima još više popravilo raspoloženje pred današnji duel s Grbljem. Zbog prebukiranosti termina u SC “Jaz” utakmica će se najverovatnije igrati na stadionu domaćeg tima, što je u prvi mah obradovalo stručni štab i igrače, ali i ubrzo vratilo u crnogorsku normalu kada su saznali da će poprište biti teren s veštačkom podlogom.

I sam dolazak na jučerašnji prepodnevni trening iznenadio je Novosađane. Naime, po izlasku iz autobusa ugledali su na prvom terenu, u terminu koji je za njih rezervisan, ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca. Trener Radanović nije se obazirao na primedbe domaćina centra da su Milanovčani uskočili u Vošin termin, naređujući svojim igračima da nastave vežbu. Igrači i stručni štab Vojvodine s nevericom su posmatrali još desetak minuta kako ih, pre svega trener ali i fudbaleri Metalca ignorišu, da bi potom, uvidevši da si zaista preterali, napustili teren.

- Nažalost, prinuđeni smo da se suočavamo i sa ovakvim postupcima. Ne razumem tu vrstu nekolegijalnosti, ali neki verovatno smatraju da tako treba da bude. Verujem da ćemo im se revanširati na najbolji način, u prvenstvu – rekao je trener Vojvodine Zoran Milinković, još jednom vraćajući film najčudnije jesenje utakmice na “Karađorđu” u kojoj je Vojvodina od šest idealnih šansi postigla samo gol, da bi je Metalac kaznio u 89. minutu i potom, ni kriv ni dužan, odneo bod.

Današnja utakmica s Grbljem biće prilika da Zoran Milinković u toku svih 90 minuta proveri par štopera Branislav Trajković – Milko Novaković, jer, praktično, drugog izbora nema. Daniel Mojsov je s reprezentacijom Makedonije, dok se Dejan Karan nalazi na lečenju u Novom Sadu posle povrede zadobijene još na prvom treningu.

- U prve dve utakmice odigrao sam po pluvreme. Tačnije, samo u prvoj, kako je bilo i planirano, dok sam u duelu s Petrovcom, na insistiranje glavnog sudije, morao da budem zamenjen sredinom prvog dela, iako me je suparnički igrač udario bez lopte. Danas je prilika da se dobro istrčim svih 90 minuta. Treniramo izvanredno, odlično se osećam i verujem da ću u paru s Milkom Novakovićem ispuniti sve obaveze koje se od nas očekuju – kaže Branislav Trajković, kojeg su saigrači pre nekoliko dana, prilikom istrčavanja sprinterskih deonica, prozvali “kulska gazela”, s obzirom na to da je jedini uspešno parirao neuhvatljivom Kameruncu Oumaruu Abubakaru.

U današnjem duelu Zoran Milinković isprobaće i rešenja po desnoj strani poslednje linije, jer je poznato da standardni Miroslav Vulićević nema pravo nastupa u prvom prolećnom kolu u Jagodini. Vule, kako ga saigrači zovu, svakako će imati određenu minutažu, a kao zamene nameću se dva rešenja. Jedno je Slobodan Novaković, koji se u nedostatku Gorana Smiljanića najčešće pojavljivao u toj ulozi, a drugo, čini se prirodnije s obzirom na svojstva, je da taj zadatak bude poveren Miroslavu Stevanoviću.

U svakom slučaju, današnji megdan s Grbljem pokazaće u kom pravcu razmišlja trener Milinković, a u nedostatku reprezentativaca očekuje se da meč počne postava: Pajović – Vulićević, Trajković, M. Novaković, Pavlović – Ađuru, Tumbasević, Lazetić, Katai – Abubakar, Ilić.
Današnja utakmica trebalo bi da počene u 14 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...