Press / Dnevnik: Gosti prijatelji, trava protivnik

Gosti prijatelji, trava protivnik16.02.2011. 07:57

Dnevnik(0)
P

osle dvonedeljnih priprema u Crnoj Gori, slobodnog dana i prva dva treninga koja su odradili juče u svom FC „Vujadin Boškov” u Veterniku, fudbaleri Vojvodine danas će odigrati kontrolni meč s Radnikom iz Bijeljine.

Ekipa iz Republike Srpske je drag gost Novosađanima i uz svo uvažavanje prvoligaša iz Bijeljine, glavni protivnik crveno-belima danas biće travnat teren. Zvuči kao paradoks, ali je tako i biće tako sve dok se izabranici Zorana Milinkovića potpuno ne adaptiraju na prirodne uslove, s obzirom na to da su i pre odlaska u Budvu vežbali uglavnom na veštačkoj podlozi, dok su se u SC „Jaz” susreli s istim takvim terenom. Koliko im je neobično bilo prilikom jedinog „izleta” na travu, svedoči i bleda igra i poraz od Grblja - 0:1.

Prema proceni Zorana Milinkovića, period adaptacije trajaće dve sedmice. Dakle, očekuje se da ekipa bude spremna upravo za prvi prvenstveni duel s Jagodinom 26. februara u gostima, a do tada će Vojvodina odigrati i generalku s Temišvarom u subotu u Rumuniji.

Što se današnjeg rivala Novosađana tiče, reč je o prvoligašu Republike Srpske, dakle članu drugog ranga takmičenja u Bosni i Hercegovini. Radnik s punim pravom može da se nada plasmanu u premijer ligu BiH, s obzirom na to da je jesen završio na trećem mestu, s dva boda manje od prvoplasirane Kozare iz Gradiške, odnosno boda manje od drugoplasirane Slobode iz Novog Grada. Skor Radnika iz 13 utakmica (Prva liga Republike Srpske broji 14 timova) je: sedam pobeda, dva remija i četiri poraza, uz gol razliku 22:8.

Vojvodina je, podsetićemo, u Crnoj Gori odigrala pet mečeva: pobedila je Petrovac 2:0 i Novi Pazar 2:0, remizirala s Mogrenom 1:1 i Radničkim 1923 iz Kragujevca 1:1, a izgubila je od Grblja 0:1.

Tim koji figurira da počne prvi prvenstveni susret u Jagodini izgleda ovako: Brkić je na golu, na desnom boku je Miroslav Stevanović ( s obzirom na to da standardni Miroslav Vulićević nema pravo igranja u prvom prolećnom kolu), a na levoj Vladan Pavlović. Dva štoperska mesta, koja su u Crnoj Gori ostavila odličan utisak su Daniel Mojsov i Branislav Trajković, a ispred poslednje linije je kao glavni začetnik akcija i distributer lopti Vuk Mitošević. Četvorku ispred njega čine iskusni Nikola Lazetić, mladi reprezentativac Slobodan Medojević, Gruzijac Georgi Merebašvili i Kamerunac Oumaru Abubakar, dok je najistureniji u špicu Brana Ilić, strelac tri od šest Vošinih golova u Crnoj Gori.

Prema zamisli Milinkovića, ova postava odigraće prvo poluvreme, dok će ostali kandidati za tim dobiti šansu u drugih 45 minuta, uz mogućnost da navijači na delu vide i Etiopljanina Saida Saladina.

Današnji meč u Vojvodina - Radnik (Bijeljina) u FC „Vujadin Boškov” u Veterniku počinje u 14 sati.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...