Press / Sportski žurnal: Voša položila test u Temišvaru

Voša položila test u Temišvaru21.02.2011. 08:19

Sportski žurnal(0)
P

un pogodak! Tako bi se moglo oceniti gostovanje Vojvodine u Temišvaru i susret sa istoimenim domaćinom, drugoplasiranim posle prvog dela rumunskog šampionata.

Igra u poslednjoj proveri forme i pobeda 1:0, pogotkom Gruzina Giorgija Merebašvilija, najboljeg strelca Novosađana u jesenjem delu šampionata, potvrdili su da tim Zorana Milinkovića spreman dočekuje nastavak borbi za bodove.

Izdanje u Temišvaru pokazuje da je u zimskoj pauzi stvorena obećavajuća baza. Vojvodina se kao gost odlično nosila sa snažnom ekipom koja će se u kvalitetnom rumunskom prvenstvu boriti za titulu. S te strane gledano, povučen je pravi potez kada je za poslednji test, uoči prolećnog starta, odabran meč s Temišvarom, koji zbog ljubičastih dresova zovu „rumunska Fiorentina”.

Najvažniji povoljan utisak odnosi na fizičku spremnost Milinkovićevog tima. Utakmica je po kiši i klizavom terenu imala visok tempo, primereniji takmičarskom nego prijateljskom odmeravanju snaga, pa su u takvim okolnostima prvotimci Vojvodine bili primorani da ambicioznom domaćinu uzvrate kolektivnim pristupom i ukupnim angažmanom kakav će nesmnjivo biti potreban i na prvom prolećnom ispitu u Jagodini.

– Najviše mi imponuje kako smo timski reagovali u situacijama kada je Temišvar vršio pritisak. Odvažno smo prihvatili borbu prsa u prsa. Imam zamerke na faze igre kad smo osvojili loptu i kada nam je bila potrebna njena bolja kontrola, sigurniji posed i preciznije odigravanje. Shvatam da nije bilo lako, zbog kiše i klizavog terena, a u greške nas je terao agresivni domaćin stalnim pritiskom. Na protivnikovoj polovini terena nedostajao nam je predzadnji pas – rekao je Milinković.


POVREDA MEDOJEVIĆA

Slobodan Medojević, pred kraj utakmice u Temišvaru, teren je napustio hramajući s bolnom grimasom na licu.

– U žestokom startu protivničkog igrača zaradio je oderotinu na cevanici. Nadam se da će to u narednim danima uspešno biti sanirano i da Medojevićev nastup u Jagodini neće biti doveden u pitanje – ne krije Zoran Milinković koliko mu je stalo do mladog reprezentativca.


STEVANOVIĆ ZAMENA ZA VULIĆEVIĆA

Standardni desni bek Miroslav Vulićević, zbog žutih kartona, nema pravo igranja u Jagodini, pa je meč u Temišvaru bio posebna provera za njegovu potencijalnu zamenu Miroslava Stevanovića.

Talentovani igrač, inače napadač, odigrao je dobro i potvrdio da može da bude uspešan na desnoj strani u odbrani.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...