Press / Nacionalni građanski: Fudbaleri Vojvodine uspešni na generalnoj probi u Temišvaru

Fudbaleri Vojvodine uspešni na generalnoj probi u Temišvaru21.02.2011. 23:09

Nacionalni građanski(0)
F

udbaleri Vojvodine gostovali su u Temišvaru i odigrali utakmicu s tamošnjom Politehnikom. Bila je to generalna proba pred nastavak sezone, a Novosađani su slavili sa 1 : 0. Gol je u 4. minutu postigao Giorgi Merebašvili. Sve u svemu, u novosadskom superligašu zadovoljni su igrom i rezultatom.

– Bila je ovo prava provera za nas – prokomentarisao je trener crveno-belih Zoran Milinković. – Politehnika je kvalitetna ekipa, a utakmica je bila prava prvenstvena. Mi smo rano postigli gol i dobrom igrom u svim segmentima nismo dozvolili gostima da izjednače. Naši subotnji rivali su na drugoj poziciji u tamošnjem prvenstvu i žele da se domognu šampionske titule. Pretpostavka je da je njihova ekipa jača od naše jer i rumunsko prvenstvo kvalitetnije, ali to se nije videlo i na terenu.

Novosađani su, prema rečima prvog stratega tima, igrali svoju igru i nisu ništa kombinovali.

– Fizički smo odlično pripremljeni i posle svega, bez preterivanja, mogu da kažem da smo spremni za okršaj s Jagodinom na njihovom terenu u prvom kolu nastavka prvenstva – dodao je. – Poveo sam osamnaest igrača i oni će sačinjavati gro ekipe u nastavku sezone. S nama nisu bili povređeni igrači i Miroslav Vulićević, koji neće moći da igra u Jagodini pošto ima parne žute kartone.

Pred polazak u Temišvar Milinković je rekao da želi da vidi gde se nalazi njegov tim u odnosu na strane ekipe.

– Videli smo koliko vrede i mogu reći da su odlični. Potencijala imamo, sve je teklo dobro. Gol smo postigli iz odlične kombinacije. Bila je to brza akcija u kojoj se Brana Ilić domogao lopte. Produžio ju je do Merebašvilija i ovom nije bilo teško da je sprovede u protivničku mrežu – završio je priču Milinković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...