Press / Večernje novosti: “Lale“ pobeđuju timskim duhom

“Lale“ pobeđuju timskim duhom07.03.2011. 08:54

Večernje novosti(0)
O

no što su izgubili jesenas, kada su na startu prvenstva na „Karađorđu“ neočekivano remizirali s Jagodinom, fudbaleri Vojvodine nadoknadili su u subotu. Revanš Novosađana bio je potpun (2:1), kako su i želeli, a o istom trošku je nastavljena uspešna serija od jesenas: pet pobeda i remi na „Marakani“ u poslednjih šest prvenstvenih mečeva.

- Bilo je odlično, ali smo se namučili - priznaje Giorgi Merebašvili, najbolji strelac Vojvodine.

Gruzijac je u Jagodini najpre pogodio sa „bele tačke“, a zatim asistirao Brani Iliću za pobedonosni gol.

- S Jagodinom smo jesenas igrali dva puta, jer smo posle remija uspeli da ih pobedimo u kupu. Zato nam je ovaj trijumf na početku prolećne polusezone mnogo značajan. Pored toga što smo osvojili bodove, pokazali smo timski duh i maksimalnu koncentraciju - kaže Merebašvili.

Reprezentativac Gruzije nije igrao u stilu na koji su navijači navikli, ali je sa dva najznačajnija poteza odlučio meč.

- Trijumf se deli na ravne časti jer je to uspeh celog tima. Istina, bilo je oscilacija u igri, ali smo imali mnogo više šansi od domaćina. Za prvi gol zasluge pripadaju i Abubakaru, nad kojim je napravljen penal, dok je kod drugog gola Tumbasević dao odličan pas za kontru, a Brana Ilić bio precizan posle mog dodavanja - objasnio je Merebašvili.

Slobodan Medojević je pružio odličnu partiju, ali skreće pažnju i na propust kakav ne bi smeo da se ponavlja.

- Zadovoljan sam pobedom, a formu ćemo sticati kroz utakmice. Jedino smo gol primili naivno i to treba da bude dobra pouka da slične greške ne ponavljamo - rekao je Medojević.


SPREMNI ZA ŽESTOK RITAM

Fudbaleri Vojvodine žele da održe ritam u narednim mečevima.

- Već u sredu nam dolazi Borča, u subotu idemo u Ivanjicu, pa nam dolazi Čukarički. Između toga, naredne srede sa Slobodom igramo u kupu. Ima mnogo posla i predstoji nam još više izazova. Zato je najvažnije da dobro uđemo u ritam sreda-subota, a to ne bi trebalo da nam predstavlja problem jer smo se dobro pripremili - ocenio je Medojević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...