Press / B92: Vojvodina dobila prvu utakmicu

Vojvodina dobila prvu utakmicu16.03.2011. 23:37

B92(3)
F

udbaleri novosadske Vojvodine pobedili su u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije Sloboda Point Sevojno sa 2:1 na na stadionu u Lučanima.

Novosađani su tako došli na korak od petog plasmana u finale Kupa u istoriji, ali zanimljivo nikada do sada nisu slavili.

U ovodnim minutima nijedna od ekipa nije imala izglednije prilike, a Sloboda je povela u 20. minutu sjajnim golom Sava Kovačevića iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane. Kovačević je šutirao pored živog zida i uhvatio Brkića na pogrešnoj nozi. Kovačević, rođeni Novosađanin, je karijeru počeo u Vojvodini, a ove zime u Slobodu došao iz Proletera iz Novog Sada.

U 25. minutu, posle dugačkog pasa Lazetića, Abubakar Oumaru je oboren na ivici šesnaesterca, a potom je Tumbasović izveo slobodan udarac koji je Božović odbranio. Samo minut kasnije Oumaru, posle kornera Lazetića, je bio najbolji u skoku i savladao je Božovića za 1:1.

U 36. minutu Vojvodina je postigla gol, koji je poništen zbog ofsajda. Posle dobre akcije i šuta Merebašvilija lopta se odbila do Oumarua, koji je lepim šutom savladao Božovića, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Posle prvih 45. minuta rezultat je 1:1, a prvu izgledniju priliku u drugom poluvremenu imala je Vojvodina u 66. minutu, kada je posle kornera odličan u skoku bio Medojević, ali je lopta završila pored gola. Nešto kasnije priliku je imao i Merebašvili, ali je Božović bio siguran.

Vojvodina je, ipak, vrlo brzo došla do drugog gola, kada je posle centaršuta Kataija, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, u 76. minutu Daniel Mojsov zatresao mrežu Sloboda Point Sevojna. Pet minuta kasnije Katai je imao odličnu priliku da poveća prednost, ali je pogodio stativu, posle dodavanja Oumarua, koji u nastavku akcije nije uspeo da nadmudri Božovića. Do kraja meča nije bilo izglednijih prilika na obe strane, a Vojvodina je zasluženo slavila ispunjeni cilj u Lučanima, pošto su igrači novosadskog tima pred utakmicu rekli da im je najvažnije da postignu gol.

Revanš meč između Vojvodine i Sloboda Point Sevojna igra se na stadionu „Karađorđe“ 6. aprila.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...