Press / Press: Vojvodina priželjkuje reprizu

Vojvodina priželjkuje reprizu08.04.2011. 18:09

Press(0)
U

mesto analiziranja sastava i taktike rivala iz Užica pred današnji megdan (15.30h), Novosađani su prethodnih dana „glavu lomili“ zbog neverovatne serije pehova, a čini se da će pred ovaj okršaj trener Zoran Milinković biti prinuđen da debelo „istanji klupu“ kako bi popunio povredama načinjene praznine u startnih jedanaest. Na utakmici polufinala kupa, „lale“ su ostale bez Medojevića, Gruzijac Merebašvili još nije zalečio rane, a na spisak povređenih svoje ime su pridodali Mojsov, koji je „stradao“ na treningu, kao i Tumbasević, Pavlović i Karan, koji će najverovatnije biti prisiljeni da stisnu zube tokom novih prvenstvenih 90 minuta. Ipak, Milinković tvrdi da šarenilo u startnoj postavi nije i ne sme biti alibi, te da Vojvodina u rotaciji ima više kvalitetnih igrača nego što „neki to priželjkuju“. Takođe, strateg Vojvodine očekuje da će karte za drugi okršaj sa Slobodom u tri dana, za „reprizu“ planuti u nešto većem broju nego što je to bio slučaj na premijeri.

-Jasno, idemo na pobedu, verujem da imamo kvalitetniji sastav, u odličnoj smo formi, ali to ne znači da je upisujemo unapred, niti je to u našem maniru. Sve to treba na terenu zaslužiti, a da bi uspeli u tome, ovako „osakaćeni“ povredama, potrebna nam je maksimalna podrška publike. Ruku na srce, ako sada nismo zaslužili da Novosađani budu uz nas, ne znam kada ćemo? - pita se Milinković.

Što se samog terena tiče, puno se očekuje od u sredu odličnog Aleksandra Kataia i Brane Ilića, čiji je prevashodni zadatak, da se u odsustvu Oumarua, pobrinu da bodovi ostanu u Novom Sadu. Katai, koji polako „cementira“ mesto u prvom timu, ponovo će na terenu biti od starta, te tvrdi da zbog toga ne oseća pritisak. -Ponovo ću igrati svim srcem, maksimalno angažovano, a navijačima mogu da obećam još malo fudbalskog vica, driblinga i slobode u igri. To je i normalno, sve smo sigurniji usled dobrih rezultata i sve je manje straha. Tek će se igrati lep fudbal na Karađorđu – kaže za Press mlada uzdanica Novosađana.


Lazetić ima elan dečaka

Iako su u poslednje vreme sve izraženije kritike navijača na račun Nikole Lazetića zbog slabijih partija i njegovog navijačkog opredeljenja, trener Milinković staje u odbranu iskusnog veziste – Lazetić je maksimalno posvećen Vojvodini, u svaki trening i utakmicu ulazi sa elanom dečaka od 16 godina, kada je teško potura svoja leđa. Naravno da može bolje, ali bolje, generalno, možemo svi.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...