Press / Dnevnik: Treća pobeda za tri nedelje

Treća pobeda za tri nedelje10.04.2011. 03:33

Dnevnik(0)
V

ojvodina - Sloboda Point Sevojno 3:1 (1:1)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe”, gle­dalac 2000. Sudija: Filipović (Beograd). Strelci: Lazetić u 41, Katai u 55. i Trajković u 58. za Vojvodinu, a Šunjevarić u 19. minutu za Slobodu Point Sevojno.

Žuti kartoni: Trajković, Lazetić (Vojvodina), Tanušev, Lazić, Ademović, Klimpl (Sloboda Point Sevojno).

VOJVODINA: Brkić 7, Vulićević 7, Pavlović 7, Tumbasević 7, Trajković 8, Karan 7, Stevanović 7, Lazetić 8 (Bilbija -), Ađuru 6 (S. Novaković 7), Katai 8, Ilić 7 (Kosović -).

SLOBODA POINT SEVOJNO: Božović 6, Vasilić 6, Bosman 7, Tanušev 6, Šunjevarić 7, Pavićević 6 (Da Silva -), Stanisavljević 6, Lazić 7, Ademović 7 (Pejović 6), Maksimović 6, Klimpl 6.

Za nešto više od 20 dana fudbaleri Vojvodine pobedili su tri puta Slobodu Point Sevojno. Posle dva trijumfa u Kupu Srbije (2:1 i 1:0), juče su slavili i u prvenstvenom duelu - 3.1 (1:1). Bodovi Novosađana još više dobijaju na značaju ako se ima u vidu da šef stručnog štaba Zoran Milinković nije mogao da računa na čak petoricu standardnih igrača! Znalo se da u postavi neće sigurno biti Abubakara, Merebašvilija i Medojevića, tračak nade postojao je da zaigra Mojsov, a novi peh sustigao je crveno-bele kada je Mitoševića veče uoči meča oborio stomačni grip! Vojvodina je loše otvorila utakmicu. Ušla je u kontra-ritam, promašila dve lepe šanse (pokušaji Ilića u 10. i Kataija u 18. minutu - oba glavom), da bi kazna ubrzo stigla. Gosti su munjevitom akcijom lako došli do pozicije da ugroze Brkića. Šunjevarić je dobijenu loptu između dva štopera u trku prihvatio, izašao sam ispred golmana Vojvodine i savladao ga, za muk na stadionu.

Mnogi su pomislili da je seriji Vojvodine došao kraj, ali ne samo da se to nije dogodilo, već je Vojvodina uspela da preokrene rezultat i da pod vođstvom Zorana Milinkovića naniže 14. uzastopni meč bez poraza (11 prvenstvenih i tri u Kupu, od čega čak 13 pobeda i samo jedan remi).
Četiri minuta pre kraja prvog dela, Pavlović je požrtvovanim startom sprečio da lopta izađe u gol-aut, centrirao je, a Nikola Lazetić je prihvatio loptu na 16-17 metara po sredini i silovito je poslao poluvisoko pored nemoćnog Božovića.

Publika je domaće igrače pre početka drugog poluvremena dočekala povicima „hoćemo pobedu”, a fudbaleri Vojvodine su ispunili želju navijačima. Za samo četiri minuta slomljen je otpor gostiju, koji su u nastavku pored odlične Vojvodine protiv sebe imali i vetar. Prvo je posle prekršaja nad Trajkovićem dosuđen faul za domaće, Lazetić je izveo prekid, uputio visoko loptu na drugu stativu, a sa desetak metara natrčao je Katai i prizemnim udarcem pogodio bliži Božovićev ugao. U 58. minutu rešene su sve dileme. Katai je izveo sedmi korner, a Branislav Trajković vinuo se nebu pod oblake i zakucao loptu čelom u mrežu.

Gosti su propustili da ublaže poraz u finišu, kada je posle lepog proigravanja Lazića rezervista Polaček bio sam ispred Brkića, ali je reprezentativni golman odbranio.

Jučerašnji meč dugo će ostati u sećanju kadetskom reprezentativcu Crne Gore Nebojši Kosoviću, koji je sa 16 godina i 1,5 mesecom debitovao za prvi tim Vojvodine, nadmašivši tako Miloša Krasića i Mirka Aleksića koji su 2001. odnosno 1993. godine, takođe sa nepunih 17 godina zaigrali za prvi tim.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...