Press / Press: Vojvodina želi trofeje, Ratko Butorović poručuje: Računajte na nas

Vojvodina želi trofeje, Ratko Butorović poručuje: Računajte na nas11.04.2011. 17:38

Press(0)
F

udbaleri Vojvodine još jednom su demonstrirali psihološku stabilnost u jurnjavi za trofejima na oba domaća fronta. Novosađani su, bez čak petorice standardnih prvotimaca, pobedili Slobodu sa 3:1 (1:1) u 21. kolu Superlige i nastavili poteru za Zvezdom i Partizanom.

Nakon lošeg početka susreta i primljenog gola, "lale" su uspele da se vrate iz mrtvih i ubeleže osmi trijumf u nizu, po čemu su na vrhu evropskih statističkih lestvica ovog proleća. Iako početak šampionata nije slutio na takav epilog, Novosađani se s pravom nadaju da će njihov trener Milinković u finišu šampionata uspeti da pokvari pompezno najavljivanu simultanku Stanojević-Prosinečki, a situacija na vrhu mogla bi se zakuvati već idućeg vikenda, kada će "lale" napasti Partizanovih +6 u Beogradu.

Iako je novosadska fudbalska čaršija od zvižduka sa početka sezone stigla do povika "hoćemo titulu" u poslednjim minutima okršaja protiv "era", Zoran Milinković, već poslovično, spušta loptu.

- Ni posle ove serije nismo poleteli, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Izuzetno sam ponosan na sastav, koji se, ko zna koji put ove sezone, vratio sa ivice rezultatskog ambisa protiv Slobode, da bi na kraju i ubedljivo slavio. Imamo pravu malu bolnicu na Veterniku, polovina tima nam je van stroja, međutim, Vojvodina je dovoljno jaka da imamo pravu zamenu za svakoga. Osim toga, polako igru preuzimaju naša deca, što mi je izuzetno drago. Eto, juče je na terenu bio Kosović sa svega 16 godina i jednim mesecom starosti i sasvim korektno odradio svoj zadatak, prosto ne znam koji još tim može da se podiči takvim izdancima omladinske škole - kaže za Press oprezni strateg Novosađana Milinković.

Milinković takođe očekuje da će se za predstojeći prvenstveni derbi, u protokol susreta vratiti vezni trio Medojević-Merebašvili-Mitošević, defanzivac Mojsov, ali i da bi napad protiv crno-belih ponovo mogao predvoditi Abubakar Oumaru. Od Milinkovića, daleko otvoreniji u ambicijama jeste predsednik Vojvodine Ratko Butorović.

- Mogu samo reći da sam ponosan i na ovu generaciju i na trenera Milinkovića. Ovo što oni pokazuju igrama na terenu i ponašanju van njega jeste slika i prilika gospodske Vojvodine, one kojoj težimo od kako sam seo na njeno čelo. Istovremeno, nikad pojedini krugovi nisu zabadali više klipova u naše točkove - u finalu smo kupa i konkurentni smo u prvenstvu, a pri tom nemamo par neformalnih filijala u Superligi, za razliku od nekih, ne menjamo domaćinstva i nemamo finale kupa na "neutralnom domaćem" terenu, opet za razliku od nekih. Takođe, nadam se da je samo propust činjenica da delegacija FSS nije bila na našoj polufinalnoj utakmici, kao i da je propust da smo na rasporedu za takmičenje u najjačem šutu lige planirani samo dan pre finala Kupa. Ipak, da parafraziram nekada popularnu pesmu, nadam se da ćemo i partijom u Beogradu poručiti svima "računajte na nas" - rekao je Butorović.


"Firma" oprašta Lazetiću Zvezdu

Iako je početak meča protiv Slobode, već po navici, obeležen uvredama "Firme" na račun Lazetića zbog njegovog navijačkog profila, dobra partija nekadašnjeg reprezentativca naterala je navijače Vojvodine na aplauze bivšem veznjaku Zvezde, a posle utakmice grupa navijača sa zapadne tribine poručila mu je, aludirajući na "slučaj Stojković", kako je "spremna da mu oprosti njegovu ružnu prošlost".

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...