Press / B92: Partizan pao, Voša u igri za titulu

Partizan pao, Voša u igri za titulu17.04.2011. 02:52

B92(2)
U

poslednjem meču 22. kola Jelen Superlige, novosadska Vojvodina pobedila je šampiona Partizan u Beogradu 1:0 i potpuno zakomplikovala borbu za titulu.

Partizan je dominirao protiv Vojvodine veći deo meča, imao inicijativu, napadao, ali osim jedne prilike Saše Ilića nije ozbiljnije ugrozio Brkića.

Novosađani su osim u prvih deset minuta, odlučili da se brane, posebno u finišu, igrali su na kontre, a jedna od njih im je donela prednost u 77. minutu kada je Oumaru na asistenciju Vuličevića savladao Stojkovića.

Već u sedmom minutu Vojvodina je imala sjajnu priliku da šokira domaće navijače i povede. Posle neuspešne ofsajd zamke odbrane "crno-belih", Brana Ilić je izašao sam na Vladimira Stojkovića iskosa sa leve strane, šutirao kroz noge nekadašnjem reprezentativcu, ali ju zakačio loptu taman dovoljno da ona na završi u golu već u korneru.

Još nekoliko minuta Vojvodina je bila konkternija na sredini terena, izborila je još jedan korner, ali ne i novu gol šansu. Od 15. minuta Partizan preuzima inicijativu, ali osim 2-3 polukontre koje su se završile ispred šesnaesterca rivala, "crno-beli" ništa ozbiljno nisu uradili.

U nastavku je Partizan potpuno preuzeo kontrolu nad tempom meča, napravio je nekoliko dobrih akcija, ali su domaći šutirali samo jednom ka golu Brkića, i taj udarac Adije u 28. minutu je izblokiran. Kasnije je Ilić dobio odličnu loptu na levoj strani, pokušao je iz prve da proigra nekoga u kaznenom rivala, ali je to loše uradio pa je Brkić pokupio loptu.

Usledio je još veći pritisak "crno-belih", a onda i najozbiljnija šansa. Smiljanić je ukrao loptu na sredini terena, loptu je dobio Adija koji se namestio za udarac sa oko 25 metara, ali je njegov šut prošao pored leve stative.

Vojvodina je do kraja poluvremena pokušavala dugim loptama da dođe do gola Partizana, nije uspela u tome, a u međuvremenu je oslabio i pritisak šampiona koji je u poslednjem minutu nadoknade ipak ugorzio Brkića. Posle duge akcije, Petrović je došao do lopte i snažnu šutirao sa 20ak metara, ali je izborio samo korner koji je upravo on pretvorio u gol aut posle dobrog skoka.

Međutim, prvih 45 minuta ovog derbija završeno je bez golova, sa samo jednom pravom gol šansom. Odmah na poluvremenu Aleksandar Stanojević je napravio prvu promenu. Umesto "nevidljivog" Tejga, u igru je ušao Nemanja Tomića, pa je promenjena i formacija "crno-belih" koji su prešli u klasičnu 4-4-2.

Prvih deset minuta drugog dela odlikovala je igra iz prvog poluvremena, velika borba na sredini terena i dosta prekida, a onda je u 56. minutu Partizan odigrao jednu sjajnu akciju iz polukontre, Šćepović je odlično proigrao Ilića koji je imao dosta prostora ispred kaznenog, namestio se, dobro šutirao, ali je Brkić dobro intervenisao i sačuvao svoj gol.

Usledio je veliki pritisak Partizana, posle kornera glavom je pokušao Savić, ali je Brkić ponovo bio siguran. Ulazak Tomića poboljšao je igru domaćih po krilu što je doprinelo znatno boljoj igri "crno-belih". U 62. minutu Stanojević je ponovo menjao, izveo je i drugo napadača iz Gane, Adiju, a u igru ubacio prvog strelca lige Ivicu Ilieva.

Vojvodina je samo na momente preskakanjem sredine terena kretala ka golu Stojkovića, što je bilo nedovoljno da se on ozbiljnije ugrozi. Najkonkretniji je bio Brana Ilić, ali je njegova najbolja akcije zaustavljena blokom Savića.

Samo nekoliko minuta kasnije ponovo je Partizan bio ispred Brkića, Smiljanić je dugo držao loptu na ivici kaznenog, konačno je pronašao rešenje proigravši visokom loptom na levoj strani Lazevskog koji je odlično ubacio, Makedonac je iz prve "šutirao", lopta išla paralelno sa gol linijom, ali nije uspeo da je stigne Iliev i ugrozi gol gostiju.

Trener Vojvodine Milinković sredinom drugog poluvremena iz igre je izveo oba igrača koja su bila nedovoljno spremna za ovaj meč, Merebašvilija i Medojevića, pa je poslednjih 20 minuta igrao sa samo jednim napadačem, Oumaruom iza koga je igrao Ilić, fokusiran na odbranu svog gola.

Nije Partizan odustajao od ofanzivne igre, uz sav rizik koji je ona donosila. U 72. minutu Iliev je odlično prošao po levoj strani, ali je izborio samo korner posle kojeg je ponovo Brkić bio nepogrešiv.

A onda je 13 minuta pre kraja usledio šok za šampiona. Partizan je zbog povrede Miljkovića bio nekoliko minuta sa deset igrača na terenu, Vojvodina je pokrenula jedno od svojih kontri, Lazetić je pokušao da proigra Oumarua, Krstajić je samo na trenutak intervenisao ali je lopta stigla do Vulićevića na desnoj strani koji je utrčao u kazneni prostor gurnuo je u sredinu gde je Oumaru bio sam i sa pet metara ubacio je u gol.

Pokušaju Partizana u finiši da osvoji bar bod nisu doneli rezultat, pa je šampion doživeo i drugi poraz u sezoni, ponovo od Vojvodine koja se sada potpuno uključila u borbu za titulu jer ima samo tri boda manje od "večitih" rivala koji igraju 140. derbi sledeće subote u Humskoj.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...