Press / Dnevnik: Korak po­ korak

Korak po­ korak17.04.2011. 23:40

Dnevnik(0)

Korak po korak, sve brže i brže, ako možeš, zaustavi me...” Po notama teksta novosadske rokenrol grupe „Ponoćni kauboj” gaze fudbaleri Vojvodine ovog proleća. Od devet utakmica, od kojih sedam u prvenstvu i dve u Kupu Srbije, dobili su svih devet. Briljantnom nizu treba dodati još četiri prvenstvene jesenje pobede i remi sa Crvenom zvezdom na „Marakani”, što uz trijumf nad Jagodinom u četvrtfinalu našeg najmasovnijeg takmičenja čini impozantan bilans od 14 pobeda i jednog remija, to jest - 15 mečeva bez poraza!

Međutim, od šefa stručnog štaba Zorana Milinkovića, ni posle odlične taktičke partije i zasluženog trijumfa u Beogradu nad Partizanom, neće čuti ni „e” od euforije.

- Idemo korak, po korak...- pričao je i pre derbija sa crno-belima, a u istom stilu nastavlja i posle pobede nad šampionom, druge u ovom prvenstvu, Milinković. - U odličnoj utakmici, punoj naboja i duela pokazali smo karakter i da nismo sve ovo do sada slučajno uradili.

Njegovog kolegu Aleksandra Stanojevića, koji je do sada zaista pokazao da ume da bude džentlmen u izjavama, počelo je polako da izdaje strpljenje. O tome govori i njegova ocena o „nezasluženoj pobedi Vojvodine...” Ali, uvek je u sportu pravo poraženog bilo da se ljuti, pa ostavimo Stanojeviću da i dalje traga za dobitnom kombinacijom među igračima koje predvodi.

Milinković je letos po dolasku u Vojvodinu rekao i ovo:

- Ne obećavam ništa drugo osim mukotrpnog rada.

Zvanično najbolji trener u minulom Šampionatu, a pomenutu titulu stekao je obezbedivši subotičkom Spartaku plasman na četvrto mesto i izlazak na evropsku scenu, stvorio je dolaskom u Novi Sad i tim i atmosferu. Tim koji pleni igrom, rezultatima i ponašanjem. To što Vojvodinu dugo mnogi nisu shvatali za ozbiljno, njihov je problem. Sve to vreme novosadski crveno-beli koristili su samo za jedno - da svoj nesumnjiv potencijal pretoče u jak kolektiv i rezultati su počeli u kontinuitetu da stižu.

Ni sada, kada je evidentno da su tri srpska tima u trci za titulu, od kojih dva za duplu krunu, u Vojvodini ne možete da čujete hvalospeve o tome kako je stala uz rame večitima. Uostalom, Vojvodina je ove sezone pobedila Partizan dva puta, postigla tri a nije primila ni gol, dok je sa Crvenom zvezdom odigrala 2:2 na „Marakani” i predstoji joj duel na „Karađorđu” u poslednjem kolu.

Mnogo je iskušenja još pred Novosađanima. Pored nabrojanih, predstoji im i finale Kupa Srbije s Partizanom 11. maja, pa se već sada nameće pitanje: Kako po četvrti put zaredom nadmudriti Partizan? Zoran Milinković, miran i tih, kako samo on zna da bude, upitan da li njegov tim može do duple krune, nudi lakonski odgovor: „To samo Bog zna”. A navijači Vojvodine veruju da zna i Milinković, zajedno sa svojim igračima u koje ima puno poverenje i čije snage i uloge raspoređuje briljantno.

Ono što u Vojvodini nikako ne smeju da zaborave ni prenebregnu je to da su mečevi s manje atraktivnim suparnicima u krajnjem zbiru potpuno važni kao i oni s Partizanom i Zvezdom. I dalje kao kost u grlu stoje jesenji remiji Novosađana s Jagodinom i Metalcem, ali je ta škola koliko god skupo plaćena, naučila mnogo-čemu stručni štab i fudbalere Vojvodine. Zato će dueli s Hajdukom, OFK Beogradom, Radom, Borcem, Spartakom, Smederevom i Inđijom za Milinkovića i njegove pulene biti pođednako psihološki teški, kao i onaj koji ih čeka u poslednjem kolu sa Crvenom zvezdom.

U taborima beogradskih večitih rivala uzdaju se u poslovicu prema kojoj „krčag ide na vodu dok se ne razbije”. U Vojvodini, pak, ne žele da menjaju ništa i svaki naredni meč za njih je najvažniji. Kako „Ponoćni kauboj” peva, a Zoran Milinković kaže: „Korak, po korak...”


Za Hajduk otvorene kapije

Rukovodstvo FK Vojvodina posle sjajne pobede Novosađana nad Partizanom (1:0) u Beogradu povuklo je pravi potez. Član Upravnog odbora Dušan Vlaović tim povodom je rekao:

- Za prvenstveni susret vanrednog 23. kola koji naš tim u sredu igra s kulskim Hajdukom u Novom Sadu, odlučili smo da ne naplaćujemo ulaznice. Pozivamo sve pristalice našeg kluba da ispune tribine stadiona „Karađorđe”, još jednom budu uz svoje fudbalere i, nadamo se, zajednički ponovo raduju.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...