Press / Nacionalni građanski: S Branom Ilićem o fudbalu i još ponečem

S Branom Ilićem o fudbalu i još ponečem21.04.2011. 11:38

Nacionalni građanski(2)
B

ranu Ilića, fudbalera Vojvodine, zovu “mali tenk”, “borna kola” i da ne nabrajamo dalje. A čovek koji ima mnogo pozitivnih nadimaka dobar je i duševan, pošten i častan i u životu i u poslu kojim se bavi. Brana je loptu počeo da pika u rodnim Golubincima, a otkrio nam je tajnu da je kao klinac kratko boravio i u novosadskom Indeksu. Profesionalnu karijeru gradio je u Zemunu, Radu, Partizanu i sada u Vojvodini. To je momak koji, jednostavno, pleni i igrom i ponašanjem i odnosom prema ljudima. Skroman je van terena, a na njemu postaje istinski lav, borac bez mane i straha, koji mnogo ume s loptom, ali i da postigne gol i da asisitira. S njim smo razgovarali i o fudbalu, ali i o svemu ostalom.

Kakav je mladim ljudima grad Novi Sad?

– Za mene je sjajan u svakom pogledu – istakao je Ilić. – Zavoleo sam ovaj grad i odgovara mi u potpunosti. Golubinci su prilično blizu i mentalitet ljudi je sličan. Svaki dan sam sa saigračima iz kluba.

Kud izlaziš?

– Obično svi odemo do Spensa u slobodno vreme, u kafe “Bakamo”. Tu je lepa atmosfera. Popijemo kaficu, popričamo, a ponekad nešto i pojedemo.

Pošto imaš stan, da li kuvaš?

– Iskreno, ranije sam kuvao, i to kad sam bio u Beogradu. U Vojvodini imamo odličnu hranu i zaista mi je lepo. Ponekad odemo na neku večericu.

Odakle crpeš onoliku snagu i energiju na terenu?

– To je posledica dobrih priprema u klubu. Eto, protiv Partizana svi smo istrčali više nego do sada.

Sad si u žiži fudbalske javnosti. Igraš odlično, pozvan si u reprezentaciju. Da li se osećaš kao sportska zvezda?

– Ma, ne. Uvek sam čvrsto stajao na zemlji… Mi smo jaki kao tim. Svi radimo ono što nam se kaže u svlačionici i stalno smo zajedno. Međutim, uvek može neko od nas da iskoči na utakmici. Što se mene tiče, moram još mnogo da radim.

Da li si tu osobinu poneo iz kuće?

– Naravno. Kućno vaspitanje je najvažnije, a mene su vaspitavali u pravom duhu.

Igrao si u Partizanu. Da li postoji mogućnost da se vratiš u taj klub?

– Nikad se ne zna šta će život doneti, ali mislim da se više neću vraćati među crno-bele. U Vojvodini mi je zaista sjajno, i ako nekada odem u inostranstvo i budem se vraćao, biće to ponovo novosadski superligaš, ako me budu želeli.

Koliko ti je značilo skandiranje tvog imena od strane navijača Partizana?

– Ne mogu reći da mi nije prijalo. Oni su, naročito taj deo na istoku, zapamtili moje igre u njihovom klubu i znaju to da cene. Pokazao sam na srce, jer su me uvek podržavali.

Da li te je utakmica s crno-belima posebno motivisala?

– Ne. Pokazao sam i kad sam za njih igrao, koliko mogu. Zalagao sam se maksimalno i nije bilo nikakve osvete s moje strane.

Ideš li, kao pravi Sremac, na seoske slave?

– Naravno. To je običaj i mora da se poštuje. U Golubincima se slavi Petrovdan, a to je i porodična slava mojih dede i bake i obavezno idem kod njih. Takođe, odem nekad do Stare Pazove i Inđije, a najviše u Beograd, jer tamo imam mnogo prijatelja.

Koliko može tvoj sadašnji klub?

– Mnogo. Važno je da nastavimo da pobeđujemo – zaključio je Brana Ilić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...