Press / Dnevnik: Nema razloga za pravdanje

Nema razloga za pravdanje27.04.2011. 19:00

Dnevnik(1)
S

ve u sportu ume ponekad da stane u jedan trenutak, ili jednu utakmicu... Posle sjajnog uspeha u Beogradu i pobede nad Partizanom, Novi Sad je doživeo neki novi, ionako zahuktali fudbalski zanos. Probudili su se odnekud šampionski snovi, o Voši i njenim igračima počelo je da se priča u svakodnevnim razgovorima na ulici, autobusu... I onda naiđe taj trenutak, ili ta utakmica koja dosta toga promeni. Ili se, u zavisnosti od toga s kim razgovarate i tumačite aktuelni trenutak - ne promeni.

Elem, OFK Beograd je prekinuo sjajnu seriju nepobedivosti crveno-belih iz Novog Sada. Trajala je čitavih 13 utakmica, bila pomalo i nestvarna za neki klub koji se ne zove Partizan ili Crvena zvezda i dovela je učenike trenera Zorana Milinkovića do (ne)očekivane situacije na tabeli. Vojvodina je postala upozoravajuća opasnost za beogradske crno i crveno-bele, realna pretnja u dugogodišnjoj trci udvoje koju za šampionskim znamenjem trče prestonički klubovi. I kada su zanesenjaci očekivali da se meč na Karaburmi pridoda nizu, da Novosađani još jednom potvrde podizanje uloga u šampionskoj partiji, gol Ekvadorca Augusta Batiohe barem privremeno ih je zaustavio.

- Mi smo ozbiljni ljudi i sigurno je da nas jedan poraz nije poremetio - rekao je šef struke Vojvodine Zoran Milinković. - Nismo bili na nivou u meču s OFK Beogradom i više se njime ne bih bavio. Uostalom, nismo davali velika i laka obećanja da bismo se pravdali, a porazi su deo fudbala i sporta. Igrači koji danas nose crveno-beli dres Vojvodine puno puta su nas tokom ove sezone obradovali i imaju i oni pravo na slabije izdanje. Sigurno da nije prijatno kada se izgubi utakmica, ali treba opet reći da smo ispunili takmičarski cilj postavljen pred početak sezone i plasirali se u Evropu. Naravno, imamo mogućnost da odemo i preko toga, jer u prvenstvu nas očekuje još šest kola, a tu je finale Kupa... Znam da će igrači dati sve od sebe da učine još više, a niko ne može da kaže šta će se događati na tom našem putu.

Put se, evo, nastavlja u subotu, kada Vojvodina dočekuje ekipu Rada. Građevinari igraju izuzetno dobro u ovoj sezoni, zauzimaju visoko, četvrto mesto na tabeli, a činjenica je i to da Novosađani ovog rivala nisu savladali već punih šest godina.

- Rad je najverovatnije izborio plasman u Evropu i to svedoči o tome s kakvim rivalom treba da igramo - objasnio je Milinković. - Neće nam biti ni malo lako, a težinu predstojećeg zadatka povećavaju naša trenutna kadrovska slika i neugodna tradicija. Ne možemo da računamo na pocrvenelog Karana i požutele Mojsova i Medojevića. Uz to, još uvek nije izvesno hoće li se Trajković oporaviti od povrede primicača koja je bolna. On se, doduše oporavlja i optimisti smo, ali tek treba da vidimo hoće li biti spreman. Evidentno je da ćemo imati problema na štoperskim pozicijama, ali pred nama je radna nedelja tokom koje ćemo se potruditi da pronađemo odgovore i odgovarajuća rešenja za dilemu ko će nastupiti u toj liniji. Sigurno ćemo ih pronaći, jer Vojvodina ima snagu da nadvisi sve probleme s kojima se suočava.

Dakle, ekipa Vojvodine suočava se s novim izazovom. Kako Milinković reče, porazi su sastavni deo sporta i sada Novosađanima valja da što pre ustanu i valjano se pripreme za Rad. Tokom prošlog vikenda prekinuta je serija Milinkovićevog tima, a ovog će još jedna serija biti u opasnosti - Vojvodina će pokušati da, prvi put posle 2005. godine, pobedi Rad. I nastavi tamo gde ju je OFK Beograd, kako veruju navijači, samo na trenutak zaustavio.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...