Press / Mondo: KUP: Partizan oprezan, Voša željna trofeja

KUP: Partizan oprezan, Voša željna trofeja10.05.2011. 18:14

Mondo(0)
U

sredu uveče na stadionu Crvene zvezde, sa početom u 20.15, odigraće se najvažnija utakmica u srpskom klupskom fudbalu ove sezone. Tako je portparol FSS Aleksandar Bošković najavio finale Kupa Srbije, a treneri Partizana i Vojvodine se složili sa konstatacijom.

Jer, posle 90 minuta borbe (ili malo više ako bude produžetaka ili penala) znaće se vlasnik jednog od dva trofeja.

"Upravo to nam je dodatna motivacija", nadovezao se Aleksandar Stanojević, šef crno-bele struke.

"Ne treba trošiti reči o našim ambicijama. Međutim, oprezni smo, jer igramo protiv ekipe koja je dobila Partizan u poslednja tri meča, odnosno dva otkako sam ja trener, a ni gol joj nismo dali. Ipak, puni smo samopouzdanja, jer imamo dobru sezonu. Učestvovali smo u Ligi šampiona i još ako osvojimo duplu krunu bićemo deo istorije Partizana", dodao je Stanojević.

Mladog stručnjaka ne brinu neuspesi protiv "lala" u poslednje vreme, ali...

"U fudbalu ne postoje slučajnosti. Ako vas neko pobedi dva ili tri puta zaredom, to ne može da bude slučajno. Vojvodina ima dobre igrače i dobro se sprema za utakmice. Ipak, ne mislim da nam Voša 'ne leži".

Crno-beli u riznici imaju 11 trofeja u Kupu, a igrali su u 18 finala. Imaju priliku da se domognu pete duple krune.

"Treneri i igrači Partizana ne smeju da dozvole da protivnik ima veću motivaciju, ko god on bio. Moramo da budemo makar podjednako motivisani".

Ako bi Novosađani bili bolji i u finalu Kupa "vezali" bi četvrti trijumf nad aktuelnim šampionom.

"U kratkoj trenerskoj karijeri niko me nije toliko puta savladao. Tako je u klubu kakav je Partizan, to se ne događa", zaključio je Stanojević, a nadovezao se kapiten Mladen Krstajić:

"Ni meni se nikada nije dogodilo da me isti protivnik toliko puta uzastopno dobije. Ali, nikad se ne osvrćem i ne marim za statistiku. Svaka čast Vojvodini, tri puta nas je zasluženo pobedila, ali u sve to u sredu pada u vodu".

Vojvodina je bila učesnik četiri finala, ali trofej još nije osvojila. Jednom je poražena od zagrebačkog Dinama, a tri puta od Crvene zvezde. Prvi put će u završnoj predstavi masovnijeg takmičenja igrati protiv Partizana.

"Ova generacija nije opterećena istorijom i neuspesima u ranijim finalima. Imamo ljudsku, sportsku želju da pobedimo i skoncentrisani smo na to. Istina je da je Vojvodina željna trofeja", poručio je trener Zoran Milinković.

On ne bazira optimizam na prethodnim uspesima protiv crno-belih.

"To je iza nas. Nova utakmica je novi izazov. Protiv tako velikog protivnika kakav je Partizan prošlost nema nikakav značaj", dodao je Milinković.

Mladi vezista "lala" Slobodan Medojević se složio sa ocenom da finale Kupa neće biti ni nalik prvenstvenim ovosezonskim duelima.

"Bitno će se razlikovati. Mirni smo i opušteni i takvi moramo da uđemo u utakmicu. Takođe, moramo da prikažemo 50 odsto više nego u dosadašnjim mečevima sa Partizanom. Uložićemo krajnje napore. Ko bude bolji, neka pobedi", sportski je poručio Medojević.

Upitan da li će se kladiti na svoj tim s obzirom da je prema kladioničarima Partizan veliki favorit, Medojević je odgovorio:

"Ne kladim se i te kvote ni saigrače ni mene ne interesuju".

Vojvodina će 63. finale Kupa dočekati bez kadrovskih problema, dok crno-beli sigurno neće moći da računaju na povređenog Džozefa Kizita.

"Roviti su i Aleksandar Lazevski i Saša Ilić, ali se nadam da će moći da igraju", rekao je Aleksandar Stanojević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...