Press / Nacionalni građanski: Oštrenje za krešendo na “Karađorđu”

Oštrenje za krešendo na “Karađorđu”25.05.2011. 13:07

Nacionalni građanski(0)
F

udbaleri Vojvodine danas gostuju u Smederevu, a utakmica za superligaške bodove počeće u 17 sati. Po svemu sudeći, u crveno-belom sastavu neće biti petorice standardnih igrača. Čini se da u novosadskom superligašu nisu baš mnogo zabrinuti zbog toga jer za svaku poziciji imaju makar jednog igrača istih kvaliteta. Kažemo ovo zbog toga što iz svake reči trenera Zorana Milinkovića izbija oprezni optimizam. Jednostavno, Novosađani žele da ovo prvenstvo završe na najlepši način, a u prolećnom delu su najuspešnija ekipa. To nije mala stvar. Ovome može da se doda i podatak da crveno-beli mogu da se domognu i vicešampionske pozicije.

– Idemo u Smederevo s lepom i zdravom ambicijom – da napravimo što više – istakao je trener Zoran Milinković. – Smederevo je veoma stabilna ekipa, nalazi u sredini tabele i mislim da ima najviše nerešenih rezultata. To kazuje o tvrdoj igri koju gaji naš današnji rival. No, naše ambicije su poznate i pružićemo maksimum da ih i ostvarimo.

U timu neće biti Janko Tumbasević zbog parnih kartona, Miroslav Vulićević je zakačio virus, Željko Brkić je na pregovorima s Udinezeom, a Branislav Trajković će odmarati jer se žali na povredu. Takođe, na teren neće istrčati ni Daniel Mojsov, koji je suspendovan zbog crvenog kartona. Međutim, u Vojvodini veruju da će mu kazna od tri utakmice neigranja biti smanjena i da će biti na svom mestu u nedelju, u utakmici s Crvenom zvezdom na “Karađorđu”.

– Nismo želeli igrače da izlažemo naporima jer ih čuvamo za derbi sa Zvezdom – nastavio je Milinković. – Imamo na raspolaganju ekipu koja može da ostvari našu ambiciju. Mi jednostavno želimo da dobijemo utakmice i danas i u nedelju.

Prvi put je šef struke crveno-belih bio raspoložen da kaže i ko će igrati na kojoj poziciji.

– Štoperi će biti Dejan Karan i Milko Novaković. Giorgi Merebašvili je bolestan pa će biti na klupi, a umesto njega u startnoj postavi biće Aleksandar Katai, dok će Slobodan Medojević igrati u vezi. Na golu će stajati mladi i talentovani Filip Pajović. Kažem vam ovo zbog toga što će u sastavu biti dosta igrača iz Vojvodinine škole fudbala. Oni će biti spremni za sledeću sezonu, a neki su se već i afirmisali. I pored svega očekujem da igramo bolje nego protiv Inđije – naglasio je Milinković.

Dejan Karan je dodao da utakmica neće biti nimalo laka, ali i da njegovi saigrači i on žele da nastave dobru seriju.

– Hoćemo da napravimo dobru uvertiru za utakmicu s Crvenom zvezdom. Poznajemo fudbalere Smedereva i oni nas, ali mi se okrećemo našoj igri i želimo tri nova boda. Pozivam naše navijače da nas bodre i u Smederevu – istakao je Karan.


Pobeda za srećan brak Vulićeviću

Dejan Karan naglasio je da pobedom njegovi saigrači i on žele da uveličaju svadbu Miroslavu Vulićeviću i požele srećan brak, a Zoran Milinković je dodao:

– Želim Vuletu da bude u skladnom braku i da ima mnogo dece jer su ona bogatstvo.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...