Press / Večernje novosti: Ristovski: Ostvario sam trenerski san

Ristovski: Ostvario sam trenerski san13.06.2011. 13:55

Večernje novosti(1)
F

udbalere Vojvodine će u sredu, 15. juna, prozvati i sa njima odraditi prvi trening Ljubomir Ristovski (42), dojučerašnji trener Spartaka, sada novi kormilar novosadskog superligaša.

Tako je odlučio Upravni odbor Novosađana na maratonskoj, petočasovnoj sednici održanoj u subotu, dok je nedelja iskorišćena za dodatne dogovore, preciziranje detalja i potrebnih formalnosti između Ratka Butorovića, predsednika, i direktorskog tandema Miodrag Pantelić - Radisav Rabrenović, sa strategom Ristovskim.

Novi trener će u ponedeljak biti promovisan u klupskim prostorijama u fudbalskom centru „Vujadin Boškov“, a zatim će uz konsultacije sa rukovodstvom kluba odrediti i najbliže saradnike u stručnom štabu.

- Ovo je bio moj trenerski san - pričao je juče Ljubomir Ristovski. - Prvi cilj je ostvaren, jer sam trener u klubu u kojem sam načinio prve fudbalske korake, proveo tolike godine i koji volim. Kada sam bio među kandidatima za trenera Vojvodine potajno sam se nadao da ću sesti na klupu mog kluba i, eto, posrećilo mi se. Jedino mogu da se zahvalim rukovodstvu kluba na ukazanom poverenju, koje je potrebno opravdati. Reč je o velikoj časti i obavezi.

Ristovski je igračku karijeru počeo upravo u dresu Vojvodine, u kojoj je prošao sve mlađe kategorije, ali je fudbalsko ime stekao na komšijskom stadionu na Detelinari. Bio je kapiten sjajne generacije Novog Sada s početka devedesetih godina prošlog veka, u kojoj su igrali sadašnji sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić, Ljubiša Dunđerski, Boško Kovrlija, Vasa Orlović, Đorđe Pintać... Karijeru je nastavio u čačanskom Borcu, pa u Hajduku iz Kule, a zatim i u Portugaliji, gde je nastupao za tri kluba.

- Potrebno je da oformimo stručni štab i da se zajedno okupimo u sredu na prozivci, pa ćemo konkretnije moći da kažemo o toku priprema za izlazak na međunardonu scenu, što je već 14. jula - kaže Ristovski. - Isto važi i za priču o potencijalnim pojačanjima, koja će zavisiti pre svega od odlazaka iz ekipe, a zasad je izvesno jedino da golman Željko Brkić menja sredinu. Imamo mnogo posla, moramo brzo i dobro da radimo.

ŽELjA PUNOŠEVAC

Vojvodina će svakako osvežiti ekipu, koja će već 14. jula da nastupi na međunarodnoj sceni u drugom krugu kvalifikacija za Ligu UEFA. Po svemu sudeći, prvi pik Novosađana je napadač Bratislav Punoševac (23), nekadašnji igrač Napretka, a protekle sezone Ocelula Galacije, šampiona Rumunije.

Novosađani su se još ranije namerili i na odbrambenog fudbalera OFK Beograda Milana Rodića (20), a, navodno, ciljaju i na Nikolu Maksimovića (19), centralnog veznog igrača Slobode Point Sevojno.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...