Press / Nacionalni građanski: Novosađani oprezni, ali ipak optimisti

Novosađani oprezni, ali ipak optimisti30.07.2009. 06:44

Nacionalni građanski(0)
D

ok dlanom o dlan, došao je i taj dan, onaj u kom Vojvodina u kvalifikacijama Lige Evrope s Austrijom deli megdan. Šef struke Dragoslav Stepanović ima tek donekle sastavljen mozaik, a kako najavljuju Dušan Tadić i Dragan Mrđa, Bečlije će se gledaocima na "Marakani" predstaviti u zatvorenoj formaciji, što će zadatak novosadskih crveno-belih učiniti posebno teškim.

– Od izuzetne važnosti je da nametnemo svoju igru Bečlijama. Ukoliko u tome budemo uspeli, uveren sam da bismo mogli stići do povoljnog rezultata u meču sa znatno iskusnijom ekipom. Dobrom se možemo nadati i ako budemo u utakmicu ušli hladne glave i dali sve od sebe – navodi Dušan Tadić.

Mladi reprezentativac ne propušta da doda i kako Austrija ima izuzetno dobru ekipu:

– Možda ta imena nama mnogo ne govore, ali samo siguran da se radi o veoma čvrstom sastavu, posebno opasnom u prekidima. Već milion puta je rečeno da im je Milenko Aćimović najbolji igrač, onaj koji vuče sve konce. Nema nam druge već da ga zaustavimo i ako u tome budemo uspeli, pola posla ćemo završiti. Bečlije će, pretpostavljam, tražiti svoju šansu u drugom meču, 6. avgusta na njihovom terenu, jednako kao što mi pokušavamo sebi na "Marakani" da napravimo čvrst temelj za ono što nas čeka naredne nedelje. Ukoliko damo koliko možemo, ubeđen sam da ćemo u tome uspeti.

I Dragan Mrđa veruje u povoljan ishod, s tim što se u njegovim rečima nalazi poveća doza opreza:

– Šanse za prolaz u dalje takmičenje su nam skoro jednake. Naime, da se igralo u Novom Sadu bilo bi drugačije, jer je tamo naš teren, naša publika. Ali, nije se moglo birati i siguran sam da ćemo pružiti sve od sebe kako bismo obradovali navijače, naravno i sebe.

Mrđa dodaje da po onom što je video Austrija ima ozbiljnu ekipu, čiji se staž svake godine uvećava i za igranje evropskih utakmica:

– Bečlije imaju dosta reprezentativaca, ali imamo ih i mi. Imaju dosta utakmica za sobom, mi imamo mladost, polet, više volje, čini mi se veću želju... Kada sve pokušavam da odvagnem, čini mi se da imamo šansu, s tim što ne bih hteo da je otkrijem. Možda da kažem samo toliko da pretpostavljam da će Austrija igrati zatvorenije i obazrivije nego u Lincu, gde je bilo 5 : 4 za nju s Laskom, a ukoliko bude tako, priliku ćemo imati. Prema tome, sve zavisi od nas i naše umešnosti i opreza – ostao je zagonetan Mrđa.

Stadion Crvene zvezde. Kapacitet: 51.328 gledalaca. Sudija: Etvel (Engleska).

Vojvodina: Brkić, Vulićević, Grozdanoski, Lovrić, Peković, Ađuru, Tadić, Stojka, Mrđa, Đurovski, Stjepanović.

Austrija: Almer, Bak, Sulimani, Forišek, Ortlehner, Dragović, Aćimović, Klajn, Junuzović, Jun, Okotie.

Uglavnom 1 : 1

Po delu pokazatelja koji bi se mogli nazvati donekle sporednim, rezultat je otprilike izjednačen. Austrija je znatno bolje plasirana na FFHS listi, na kojoj zauzima 136. mesto, dok se Vojvodina nalazi na 309, zajedno s portugalskom Madeirom, škotskim Falkirkom, Atletikom Sulana iz Perua, Deportivom iz Čilea.

Kada se radi o ukupnoj vrednosti ekipe, Bečlije "transfermarkt.de" procenjuje na 17.550.000 evra, s tim što im je najskuplji igrač Milenko Aćimović, uz čije ime stoji da staje 2.850.000 evra. Od njegovih saigrača u vrhu su još Rubin Rafael Okotie, poreklom Pakistanac, ali s austrijskim papirima, koji se ceni na 1.400.000 evra.

Vojvodina ukupno vredi 22.725.000 evra, a u top kategoriji igrača su Tadić za dva i po miliona, Brkić za 1.650.000, Aleksić na 1,8, a Mrđa na milion i po evra.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...