Press / Dnevnik: Katai blizu Olimpijakosa

Katai blizu Olimpijakosa22.06.2011. 23:18

Dnevnik(0)
D

olazak prvotimca beogradskog Partizana Ljubomira Fejse u grčki Olimpijakos, izgleda je bio najava novog transfera. U Atinu, u Pirej, mogao bi koliko već sutra da krene i mladi reprezentativac iz redova novosadske Vojvodine Aleksandar Katai.

Ono što se šuškalo prethodnih dana, dobilo je juče potvrdu. Telefoni iz Grčke su se usijali, pa je i u našu redakciju stiglo nekoliko poziva grčkih kolega sa samo jednim pitanjem: „Ko je taj Aleksandar Katai?”

Kada smo im pomogli u informacijama, njihovo osnovno pitanje je bilo: „Zbog čega nije igrao sve utakmice kada je toliko dobar?”

To pitanje Grci bi ipak morali da postave Zoranu Milinkoviću, jer im naš odgovor „da je reč o mladom igraču” nije bio uverljiv. Tek, prema uveravanjima iz Grčke pregovori na relaciji Olimpijakos - Vojvodina su uspostavljeni, traju i moguće je da uskoro ovaj daroviti fudbaler pođe stopama Ljubomira Fejse.

Katai nije bio voljan pre neki dan da priča na tu temu. Grcima je izjavio da „ništa ne zna o njegovom mogućem prelasku” u Olimpijakos, a ono što se, dakako nezvanično, moglo čuti je i to da je Vojvodina u prvi mah ispostavila cenu od 2 miliona evra na ime obeštećenja! Grci su navodno bili voljni da izdvoje 1,2 miliona, ali su u međuvremenu podigli ponudu za 200 hiljada.

Da li je sve ovo istina ili je reč samo o pukim nagađanjima, najbolje će pokazati dani pred nama. Tek, izvesno je da Vojvodina računa na jedan jak transfer ovog leta, ako izuzmemo prelazak Željka Brkića u Udineze koji treba da usledi 10. jula. U Vojvodini su jasno rekli da su spremni da prodaju Aleksandra Kataija za dobru cenu, a ukoliko se to desi, skoro je sigurno da će Novosađani zadržati Kamerunca Oumarua Abubakara.


Jao stigao, Saladin višak

Fudbaleri Vojvodine vežbaju svakodnevno u FC „Vujadin Boškov” u Veterniku pod nadzorom novog šefa stručnog štaba Ljubomira Ristovskog. Igračkio kadar podeljen je u dve grupe, pa su tako juče pre podne vežbali fudbaleri koji su na probi. Reč je mahom o igračima nižih rangova sa lepim preporukama, ali će tek narednih nekoliko dana pokazati da li neki od njih ima potencijal za superligašku scenu. Među njima su i igrači koji su bili na pozajmicama, kao i neki iz mlađih kategorija. U njihove mogućnosti želi lično da se uveri Ristovski, kako bi svakak mogućnost greške bila svedena na minimum kada se budu licencirali (25) igrači za novu sezonu.

Od juče je pogon brojniji za fudbalera iz gane Antvi Jaoa, danas se ekipi pridružuje Brana Ilić, dok je Oumaru Abubakar dobio još nekoliko dana zbog privatnih obaveza u Kamerunu.

Pitali smo Ljubomira Ristovskog kakva je situacija sa Saidom Saladinom, napadačem iz Etiopije, koji je proteklih šest meseci vežbao s fudbalerima Vojvodine a nedavno je u kvalifikacijama za Afrički kup nacija postigao oba pogotka u remiju s Nigerijom?

- Na žalost, imamo već petoricu registrovanih stranaca, a znate da će u sledećem prvenstvu samo četvorica biti u protokolu. Sa strancima će biti svev veći problem, jer samo će zaista najbolji dobiti šansu da budu u Vojvodini. Lično sam bio zainteresovan i za jednog dobrog golmana iz Makedonije ali zbog navedenih razloga odustali smo od njegovog angažmana, pa ćemo rešenje potražiti na domaćem tržištu - rekao je Ristovski.

Vojvodina će prvu proveru ovog leta imati sutra od 17.30 sati u FC „Vujadin Boškov” u Veterniku, a rival će joj biti pobednik baraž duela za Srpsku ligu - grupa Vojvodina: Borac (Novi Sad) - Bačka Topola.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...