Press / Nacionalni građanski: Katai blizu Olimpijakosa, Supić blizu mreže

Katai blizu Olimpijakosa, Supić blizu mreže29.06.2011. 16:33

Nacionalni građanski(2)
U

Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku postaje sve življe. Letnje pauze skoro da i nije bilo, ili su neki uzeli samo nekoliko dana odmora i ponovo prionuli na posao. Fudbaleri rade svoje na terenu, uz nadzor trenera Ljubomira Ristovskog i članova stručnog štaba, a oni zaduženi za dovođenje igrača stalno su u pogonu. Ristovski kaže da je prezadovoljan odnosom fudbalera prema izvršavanju zadataka na treninzima. A oni imaju zaista malo vremena, jer rade dva puta dnevno, pa se malo odmaraju…


Gotovo sve utanačeno

Posle silnih nagađanja o tome da li će odlični mladi fudbaler i član naše mlade reprezentacije Aleksandar Katai otići u grčki Olimpijakos, to se i ostvaruje.

– Grčki Olimpijakos baš se zagrejao za našeg mladog reprezentativca Aleksandra Kataija – istakao je sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić. – Grci su prekjuče bili u Novom Sadu i pregovarali smo do duboko u noć. Sve je skoro dogovoreno o uslovima. Međutim, ima još nekih stvari koje moraju da se reše. Inače, Katai je juče otputovao u Atinu, gde će biti podvrgnut lekarskim pregledima.

Prvi je nogu povukao reprezentativni golman Željko Brkić, koji je potpisao petogodišnji ugovor s članom italijanske elitne divizije Udinezeom. Međutim, on trenira dva dana s klupskim drugovima. Takođe, u novosadskom superligašu više neće igrati ni vredni Janko Tumbasević, bivši crnogorski reprezentativac, koji je otišao u Dačiju iz Moldavije. Ovaj momak igrao je na svakoj poziciji u timu, samo što nije bio golman, ali nikada mu ništa nije bilo teško…

Naravno, do kraja prelaznog roka, a on se završava čak 31. avgusta, očekuje se da još nekoliko fudbalera potpišu ugovore s inostranim klubovima, a pre svega odnosi se to na Branu Ilića. Za njega su zainteresovani nemački i poljski klubovi.


Sve po planu

Novosadski superligaš mora i da dovede nekoliko fudbalera, a pre svih golmana. Čini se da je Nemanja Supić, donedavno čuvar mreže ivanjičkog Javora, već viđen u crveno-belom taboru. Odnosno, da bi već danas mogao da potpiše ugovor.

– Čekamo Supića, s kojim smo stalno u kontaktu, da dođe na konačan dogovor i da ostane u Vojvodini – naglasio je Pantelić. – Inače, Nemanja Čović, koji je ponikao u beočinskom Cementu, a igrao u novosadskom Proleteru i italijanskoj Parmi, već nam je pristupio. On ima samo dvadeset godina i istinski je potencijal. Očekujemo još nekoliko novih igrača, a sve u zavisnosti od toga ko će otići.

Približava se i prva kvalifikaciona utakmica 2. kola za Ligu Evrope, u kojoj se Novosađani sastaju s Vaducom. Međutim, u novosadskom superligašu nema panike.

– Teče sve po planu i kako treba. Ostaje nam kostur ekipe, koji sačinjavaju Mojsov, Abubakar, Trajković, Medojević, ako ostane i, naravno, još neki naši igrači. Oni poseduju kvalitet, što je najvažnije – istakao je Pantelić.


Smiljaniću istekla kazna

Goranu Smiljaniću baš na Vidovdan istekla je kazna zabrane igranja u trajanju od šest meseci zbog korišćenje marihuane. Njegovim povratkom Vojvodina će dobiti kvalitetnog fudbalera. Smiljanić tvrdi da je kazna pozitivno uticala na njega i da mu se to više nikada neće ponoviti.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...