Press / Večernje novosti: Bečki presing

Bečki presing01.08.2009. 09:53

Večernje novosti(0)

VOJVODINA je, svojom krivicom, propustila priliku da na “Marakani” pobedi Austriju. Lako je primila gol i propustila niz odličnih prilika, pa će put austrijske prestonice, na revanš zakazan za 6. avgust, krenuti sa mršavih 1:1.
- Na “Marakani”, nažalost, nismo imali dovoljno koncentracije u odsudnim trenucima, posebno u završnici, ali i da je meč završen i 0:0 ili 2:1 za nas, ništa se ne bi promenilo. U revanš ćemo svakako ući na sve ili ništa, za šta moramo da budemo
maksimalno fizički i mentalno spremni - kaže trener Dragoslav Stepanović.
Vojvodina će, dodaje Stepanović, u Beču odigrati presing i uz malo sreće, “iskoristiti istorijsku šansu i priliku da u ukupnom zbiru budemo uspešniji od Austrije”.
- Da, time sam, bez obzira na rezultat, veoma zadovoljan. Uzmite samo Dragana Mrđu koji je, iako napadač, često bio i u ulozi asistenta i saigračima stvorio dve izgledne prilike - objašnjava trener Novosađana.
Strelac jedinog gola za “lale” Mario Đurovski ne krije da je, u 45. minutu meča, kada je “skinuo paučinu” iz levog roglja gola gostiju, bio najsrećniji čovek na svetu.
- Znao sam da je to gol koji nas vraća u meč, što je bilo izuzetno važno - veli plejmejker Vojvodine. - Mnogo bi nam značilo da smo igrali u Novom Sadu, ali možda ni ovako nije loše, da se naviknemo na gostovanje koje nas čeka u Beču gde, verujem, ipak možemo da dobrog rezultata i ukupnog trijumfa.
Uz njega, istakao se i Naemeka Ađuru:
- Potpuno sam siguran da smo bolji tim i da ćemo se, posle utakmice u Beču, mi radovati - izričit je tamnoputi vezista.

RUMUN STOJKA POVREĐEN
ZAMENA Rumuna Alina Stojke već na poluvremenu, bila je iznuđena. Eksreprezentativac susedne zemlje kojem je meč sa Austrijom, inače, bio zvaničan debi u dresu novosadskog kluba je, naime, osetio bolove u primicaču i za sada je neizvesno da li će biti spreman do revanša 6. jula u Beču.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...