Press / Nacionalni građanski: Nemanja Čović, novo lice u redovima novosadskog superligaša

Nemanja Čović, novo lice u redovima novosadskog superligaša05.07.2011. 17:02

Nacionalni građanski(0)
N

emanja Čović novi je član FK Vojvodina. Ovaj momak karijeru je počeo u beočinskom Cementu, potom je igrao u novosadskom prvoligašu Proleteru. Onda su ga primetili ljudi iz italijanske Parme i odveli ga u februaru prošle godine u taj klub. Međutim, mladi Beočinac nije bio zadovoljan tretmanom te se obreo u novosadskom superligašu.

Njemu je tek dvadeset godina i ima priliku da se dokaže. U dva trening meča postigao je isto toliko golova. Jedanput je bio strelac u duelu s Bačkom Topolom, ali i u subotu u duelu s Kečkemetom.

Zašto ste odlučili da se vratite u Srbiju i potpišete dvogodišnji ugovor s crveno-belima?

– U Parmi nisam dobio pravu šansu – počeo je priču Nemanja Čović. – Trenirao sam s prvom ekipom, a igrao za drugi pogon. Jednostavno, imam želju za dokazivanjem. To u svom sadašnjem klubu mogu da ostvarim. Naravno, sada je sve na meni i moram izuzetno da se trudim.

Kratko ste u Vojvodini. Ipak, kakvi su vaši početni utisci?

– Zasad sve ide dobro, a verujem da će se tako i nastaviti. Konkurencija za poziciju u timu je velika. Međutim, zdrava je, što je veoma važno. Konkurencije se ne plašim. Naprotiv, to mi je još veći motiv za rad.

Šta očekujete?

– Da se nametnem radom na treninzima i svaki put pružim bolju partiju. Jednostavno, želim da postižem golove jer mi je to posao i da se na najbolji način odužim klubu.

Da li ste zadovoljni onim što ste pokazali na dve trening utakmice?

– Postigao sam dva gola. Po jedanput sam tresao mreže Bačke Topole i osvajača mađarskog kupa Kečkemeta. U Kečkemetu sam odigrao sedamdeset minuta, a gol sam postigao u 20. minutu. Dobra je to ekipa, mada sam mislio da je slabija. Ima dosta stranaca, a vodi je odlični trener Tomislav Sivić. Njega dobro poznajem jer me je vodio u omladinskoj reprezentaciji Srbije.

Kako su vas prihvatili u novom klubu?

– Odlično. Sve mi štima i veoma je važno to što mogu da napredujem – zaključio je Nemanje Čović, novi napadač Vojvodine.


Možemo daleko

Može li, po vašoj proceni, ova ekipa daleko da dogura?

– Kako da ne može?! Očekujem borbu za vrh tabele jer su svi igrači izuzetni. Želim da i u ovoj sezoni igramo u finalu nacionalnog kupa, ali i da tom prilikom slavimo i donesemo pehar. Što se igranja u Evropi tiče, mislim da možemo daleko da doguramo. Pa Vojvodina je sjajno organizovan kolektiv, a ekipa to odlično prati i, koliko vidim, na svakom mestu imamo po nekoliko dobrih fudbalera. Uostalom, ovaj klub ima dugu i lepu tradiciju, i to se mora poštovati – zaključio je Nemanja Čović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...