Press / Nacionalni građanski: Vaduc aktuelna mušterija, Hapoel dužnik

Vaduc aktuelna mušterija, Hapoel dužnik17.07.2011. 20:55

Nacionalni građanski(0)
F

udbaleri Vojvodine su na korak do trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope. Oni su u četvrtak u Lihtenštajnu savladali domaći Vaduc u prvoj utakmici drugog kola. Golove su postigli Oumaru Abubakar u 60. i Brana Ilić u 70. minutu utakmice i obradovali oko 300 najvernijih navijača crveno-belih, koji su i najzaslužniji za to što smo imali izveštaj u našem listu.

U slučaju da Vojvodina prođe u treće kolo, a nema razloga da tako ne bude, rival će im biti izraelski Hapoel. Prva utakmica igraće se u Tel Avivu. Iako šef stručnog štaba Vojvodine Ljubomir Ristovski napominje da prvo treba završiti posao u drugom kolu kvalifikacija, izvesno je, slaže se i on, da je Vojvodina gotovo s obe noge preskočila Vaduc i stoga može da razmišlja o sledećem rivalu.

– Ovaj klub je pre tri godine eliminisao Vojvodinu iz daljeg takmičenja. Dobili smo izuzetno teškog rivala, koji je višestruki prvak Izraela i stalno igra na evropskoj sceni. Moraćemo da skupimo dosta informacija o njima. Mogli smo i bolje proći, ali to je što je – rekao je Ristovski.

Inače, oba gola u Lihtenštajnu novosadski superligaš postigao je iz osmišljenih i lepih akcija, onih pravih fudbalskih, i to je ono što može da obraduje navijače ovog kluba, koji stiče sve više pristalica.

– Sve je nekako izgledalo dobro – rekao je Ristovski. – Mogu reći da je naš rival odlična ekipa i neću preterati u proceni. U prvom poluvremenu igra je bila prilično izjednačena. Domaći su imali dve-tri polušanse, kao i mi, i na odmor smo otišli bez golova. U drugi deo utakmice Vaduc je ušao nekako bolje i preduzimljivije. Imali su dobru šansu negde u 50. minutu…

Dobro, ali Vojvodina je upravo postigla dva gola u drugih 45 minuta?!

– Prvi gol postigli smo u 60. minutu. Vuk Mitošević poslao je odličan centaršut s leve strane, a Abubakar je loptu smestio glavom u suprotan ugao gola domaćih i to nam je dalo krila. Već posle deset minuta povisili smo vođstvo na 2:0. Akcija je bila izvanredna. Miroslav Vulićević je poslao dugačak pas na levu stranu, tamo se našao Miroslav Stevanović, lepo je doturio loptu do brzonogog Brane Ilića i on ju je, s desetak metara, sproveo u mrežu.

I, šta ste zaključili u ovom debiju na evropskoj sceni?

– Zadovoljan sam odnosom fudbalera prema igri i mislim da je to normalno. Ponavljam, Vaduc je odlična ekipa, u kojoj je gro stranaca. Takođe, ovaj klub igra u Drugoj ligi Švajcarske i najozbiljniji je kandidat za plasman u elitu.

Da li imate dovoljno snage jer golove ste postigli polovinom drugog poluvremena, a i do kraja ste izdržali dobar ritam?

– Većina naših igrača dobro je kondiciono pripremljena i baš zbog toga smo se dobro snašli u duelu s domaćinom koji zna da gura loptu.

Sledi revanš 21. jula na “Karađorđu”. Hoće li biti još bolje?

– Moramo odigrati u jakom ritmu. Dobro će nam doći to što imamo još sedam dana da se pripremimo jer Lihtenštajnci su pre nas krenuli s pripremama. Ne bi trebalo da bude problema.


Novajlije se pokazale

Kako su se pokazale novajlije?

– Golman Supić bio je starter i dobro je odradio posao. Čović je ušao u 59. minutu i mogu reći da je uneo preokret u našu igru, a Branković je igrao malo. Sve će to doći na svoje – naglasio je Ristovski.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...