Press / Dnevnik: Vraća se Ađuru, Trajković povređen

Vraća se Ađuru, Trajković povređen18.07.2011. 23:30

Dnevnik(2)
Z

a fudbalere Vojvodine nema odmora. Tokom prošle nedelje odigrali su prvu utakmicu 2. kola kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope s Vaducom, pobedivši rivala na njegovom „Rajna stadionu” u Lihtenštajnu sa 2:0. Iako su stekli lepu prednost pred revanš utakmicu koja se igra u četvrtak od 17 časova na stadionu „Karađorđe” u Novom Sadu, trener Ljubomir Ristovski i njegovi saradnici ne dozvoljavaju igračima nikakvo opuštanje. Jednostavno, svi žele da se ovaj deo posla valjano odradi, da se još jednom pobedi solidni sastav iz Lihtenštajna, ali ni posle toga vremena za ispoljavanje zadovoljstva neće biti.

Zna se da će, ukoliko sve protekne prema planu, u 3. kolu kvalifikacija rival Vojvodini biti izuzetno kvalitetan tim Hapoela iz Tel Aviva. Međutim, Ristovski ne želi da se sada bavi narednim suparnikom, već kaže:

- O Izraelcima ćemo pričati kada dođe vreme za to. Sada nam je u fokusu revanš utakmica s Vaducom i razmišljamo samo o njoj. Imali smo priliku svi zajedno da se uverimo da je reč o kvalitetnom rivalu, pa ćemo i u revaš susret ući sa obavezom da odigramo maksimalno odgovorno i ozbiljno. Vaduc nije rival za potcenjivanje i tako ćemo morati da se ponašamo u četvrtak.

Hoće li biti nekih promena u timu?

- Još uvek imam određene dileme, ali nekih velikih promena sigurno neće biti - kategoričan je bio Ristovski. - Problem s povredom kolena ima Branislav Trajković, slična je situacija i s Bilbijom i videćemo kako će se razvijati njihov oporavak, a u kombinaciju za sastav vraća se Naemeka Ađuru.

Trener Ristovski i sportski direktor Miodrag Pantelić u nedelju uveče su u austrijskom Bad Radensburgu, mestu smeštenom uz samu slovenačku granicu, imali priliku da pogledaju trening utakmicu između Hapoela i nemačkog prvoligaša Hanovera, koju su Izraelci rešili u svoju korist rezultatom 2:1. Šef struke Novosađana nije želeo da se bavi izraelskim timom, a Miodrag Pantelić je rekao:

- Skoncentrisani smo na revanš susret s Vaducom, ali smo iskoristili priliku da vidimo Hapoel na delu jer je kratak period između dva kola kvalifikacija. Videli smo dobru utakmicu u Austriji i uverili se da je Hapoel rival koji zaslužuje pun respekt. Reč je o kvalitetnoj i uigranoj ekipi koja igra zajedno već duže vreme i predstavljaće veoma ozbiljan ispit za našu ekipu. Nastavićemo, naravno, da prikupljamo informacije o njima i već smo se potrudili da ih dobijemo s više strana. Ipak, sada nam je revaš s Vaducom prioritet, a konkretnije ćemo o Hapoelu pričati kada, verujem uspešno, završimo posao s ekipom iz Lihtenštajna.

I dok su Ristovski i Pantelić skoknuli do Austrije, ekipa Vojvodine sastavljena od igrača koji nisu igrali u Lihtenštajnu ili nisu u ovom trenutku u prvom planu, odigrala je trening susret s Kikindom. Crveno-beli su bili raspucani i savaladali rivala sa 6:1, a zanimljivo je da je tri gola postigao Ognjen Mudrinski, momak koji je nedavno i Proleteru sa Slane bare dva puta zatresao mrežu. Utisak je da se ovaj mladić nameće golgeterskim umećem i to samo može da raduje trenera Ristovskog i navijače crveno-belih.


Belorusi dele pravdu

Revanš meč drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope između Vojvodine i Vaduca koji se igra u četvrtak na stadionu „Karađorđe“, sudiće četvorka iz Belorusije.

Glavni sudija biće Siartej Cjunkevič, a njegovi pomoćnici su Andrej Hetsikau i Vitali Maliutsin. Četvrti sudija biće Aleksej Kulbakov.
Delegat UEFA biće Andrej Medincev iz Bugarske.


Počinje prodaja sezonskih karata

FK Vojvodina počinje s prodajom pretplatnih karata za sezonu 2011/2012. Ulaznice za zapadnu tribinu, po ceni od 2.500 dinara (za penzionere 2.000 dinara) i istočnu tribinu, po ceni od 1.500 dinara, prodavaće se u prostorijama kluba u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku. Prodaja počinje od danas, a radno vreme blagajne je od 9-15 časova.

Crveno-beli će u narednih nekoliko dana otvoriti još jedno prodajno mesto locirano u širem centru grada, o čemu će navijači biti blagovremeno obavešteni.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...