Press / Dnevnik: Bruka Novosađana

Bruka Novosađana22.07.2011. 01:44

Dnevnik(2)
V

ojvodina - Vaduc 1:3 (0:1)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 4.000, sudije Cjunkevič (Belorusija), strelci: Čović u 87. za Vojvodinu, Cvetinović u 10. Merenda u 78. u 97. minutu za Vaduc.

Žuti kartoni: Trajković, Mojsov, Mitošević (Vojvodina), Sarar, Vorgemajor, Merenda (Vaduc).

VOJVODINA: Supić 5, Medojević 6, Mojsov 5, Trajković 6, Ilić 6 (Branković -), Mitošević 6 (Ađuru -), Abubakar 7, Stevanović 6, Merabašvili 5 (Čović 7), Vuličević 5, Pavlović 5.

VADUC: Jele 6, Reštajner 7, Denikola 7, Sara 7, Rafinja 5 (Čikone 6), Vorgmajer 6 (Zani -), Merenda 8, Kincl 7, Čerone 7, Cvetinović 7, Baron 8.

Završeni su evropski snovi fudbalera Vojvodine. Za veliku bruku i za katastrofu srpskog klupskog fudbala pobrinuli su se igrači švajcarskog drugoligaša Vaduca, ekipe iz Lihtenštajna, koji su hrabro, bez respekta i veoma motivisano odigrali meč u Novom Sadu. Pobedili su gosti sa 3:1, a bilo bi nepravedno ne istaći da su bili bolji rival i da su zaslužili trijumf.

S druge strane, fudbaleri Vojvodine, i pored veoma loše igre, imali su prolaz u narednu rundu kvalifikacija sve do sedmog minuta nastavka, kada je sve njihove snove pokopao Merenda.

Verovatno da će u danima koji slede biti puno analiza onoga što se događalo u revanšu u Novom Sadu, ali je sasvim sigurno da Vojvodinu u ovoj sezoni više nećemo gledati u evropskim utakmicama. Ma koliko da nam se činilo do je nemoguće da je neka ekipa iz Lihtenštajna izbaci tim iz Srbije, posebno nakon pobede Novosađana u prvom meču u Vaducu, dogodilo se suprotno i, kada se glave budu malo smirile, treba razmisliti šta i kako raditi u narednom periodu.

Izuzetno loše Vojvodina je odigrala u prvih 45. minuta. Već na početku meča Mario Sara je iz slobodnog udarca pogodio, kao da je nagovestio čitav tok meča. Iako su imali minus od dva gola, igrači Vaduca su delovali mirno, veoma sigurno i bili mnogo konkretniji. Na drugoj strani tim trenera Ljubomira Ristovskog bio je u nekom neobjašnjivom grču, puno su crveno-beli grešili u predaji lopte, a to je igračima iz Lihtenštajna otvaralo prostor za precizne i veoma opasne kontranapade.

Posle jedne takve kontre u 10. minutu gosti su poveli golom Duška Cvetinovića, koji je ostao potpuno sam na nekih šest-sedam metara od Supićevog gola. Juče je i odbrana Vojvodine delovala izuzetno nesigurno, bilo je dosta grešaka najiskusnijih igrača i otuda prostor za goste da napadnu i stalno prete.

Sjajnom šansom Brane Ilića otvoreno je drugo poluvreme i ponadali smo se da će taj momenat odrediti dalji tok igre. Imali su Novosađani šanse preko Čovića, Stevanovića i Ilića, ali nisu uspevali da pronađu put lopti do mreže. A onda je usledio novi šok. Igrao se 78. minut kada je Merenda iskoristio odličan centaršut Barona i neshvatljivu grešku Mojsova koji se okliznuo i pao baš u trenutku kada je trebao da otkloni opasnost. Vaduc je nadoknadio minus iz prvog meča. Činilo se da će utakmicu rešiti produžeci,a onda je u 87. minutu, posle prodora Ilića po levoj strani lopta stigla do novajlije Nemanje Čovića, koji je primio i mirno pogodio mrežu. Činilo se da su Novosađani izbeći blamažu, ali je onda došao poslednji minut nastavka u kojem se svašta dešavalo, čak je i golman Vaduca Jehme otišao u šesnaesterac domaćina gde je bilo puno udaranja i koškanja. Nesigurni sudija Cjukevič u jednom trenutku e je pokazao crveni karton Mojsovu, da bi se koji sekund kasnije ispravio grešku i svoju odluku poništio. Nakon toga usledio je centaršut Čikona, lopta se odbila do Merende koji je rutinski pogodio suprotni ugao slabo postavljenog Supića i označio veliko iznenađenje i još veće slavlje tima iz Lihtenštajna.

Po završetku meča revoltirana publika skandirala je „Uprava napolje”, a navijači crveno-belih imali šta da kažu i igračima Vojvodine, što nije za novine. A a onda u glas povikali vratite nam trenera Zorana Milinkovića.


Ristovski preuzima odgovornost

Po završetku utamice između Vojvodine i Vaduca, što je i normalno, trener gostiju Holanđanin Erik Ori bio je veoma zadovoljan.

- Gajili smo veliko poštovanje prema Vojvodini i znali smo da će nam biti veoma teško - rekao je Ori. - Iako smo prvu utakmicu kod kući izgubili sa 2:0 u Novi Sad smo došli da potražimo šansu jer smo znali da Vojvodina još nije spremna. Uverenje da možemo dalje je naraslo posle našeg vodećeg gola i mislim da smo se pošteno borili da ostvarimo odličan rezultat. Mi jesmo mali tim ali sam ponosan na momke jer se nisu predavali ni kada je domaćin smanjio na 2:1 i zaslužili smo ovaj trijumf.

Ljubomir Ristovski, trener Vojvodine, bio je vidno deprimiran. On je rekao.

- Jako mi je teško da bilo šta kažem posle ovakvog poraza. Upozoravao sam i posle pobede u Vaducu da naš rival imam izuzetno kvalitetan tim, ali nisam očekivao da ovo može da nam se dogodi. Jako smo loše ušli u meč, mnogo smo bolje igrali u nastavku. Nažalost, gosti su iz dva šuta postigli dva gola tako da nam je nedostajalo i sportske seće. Ne želim da opravdavam nikoga, najmanje sebe i preuzimam svu odgovornost za neuspeh. Ne mogu da kažem da fizički nismo spremni ali je ovo šok za sve nas i predstojećem vremenu ćemo neke stvari morati da rešavamo, život ide dalje.

Na molbu novinara da prokomentariše slabu igru Merebašvilija i Mojsova, Ristovski je rekao:

- Merebašvili je trebao da bude naš organizator igre, ali je očigledno imao loš dan i zbog toga sam ga na poluvremenu promenio. Iznenadila me je slaba igra Mojsova, regaovao je slabo ne samo kod primljenog gola, nego i nekoliko puta tokom igre. Da li su na njegove igre uticalo ponude koje je dobio, ne znam, ali i dalje stojim iza mišljenja da je Danijel dobar fudbaler.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...