Press / Dnevnik: Čović dobio ispisnicu

Čović dobio ispisnicu31.08.2011. 10:50

Dnevnik(1)
D

vadesetogodišnji fudbaler Nemanja Čović više nije član FK Vojvodina! Povremeni mladi reprezentativac, koji je prethodne dve godine proveo u mladom timu Parme, a pre toga igrao u Proleteru sa Slane bare, ovog leta stigao je među crveno-bele kao veliko pojačanje. U mečevima sa Vaducom, u kojima je Vojvodina neslavno prošla, Čović je ostavio sasvim solidan utisak, ali se odlaskom sa klupe trenera Ljubomira Ristovskog promenio i njegov status.

Novi trener Vojvodine Dejan Vukićević nije ga uvodio na teren u dva prethodna meča, a ekipa je oba susreta dobila (Metalac u gostima 3:0 i Novi Pazar kod kuće 3:0). Očigledno razočaran tretmanom ( u prethodnom kolu nije bio ni među 18 igrača u protokolu) Čović je zatražio raskid ugovora.

Neuobičajeno za crveno-bele, raskid je stigao brzo i lako.

- Nema smisla da se bavim onim što je već prošlost. Nadam se da ću uskoro naći klub u inostranstvu u kojem ću imati više sreće nego u Vojvodini - izjavio je Čović.

Sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić ovako je prokomentarisao njegov postupak:

- Čović je dobro počeo i svi smo verovali da smo u njemu dobili kvalitetno rešenje za jedno od mesta u napadu, ali, zapao je u krizu, što je bilo neizbežno i razumljivo s obzirom na to da je iza njega poduži period bez takmičarskih utakmica. Očekivali smo da će, uz stabilizaciju forme cele ekipe, ovu pauzu i on iskoristiti da podigne formu, ali on je postupio drugačije. Mislim da je povukao pogrešan potez, odnosno da je morao da bude strpljiviji - rekao je Pantelić.

Generalni sekretar Radisav Rabrenović rekao je da do brzog rastanka došlo jer Vojvodina ne želi u svojim redovima nezadovoljne igrače i poželeo Čoviću više sreće u novoj sredini.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...