Press / Večernje novosti: Vukićević: Čeka nas lepa jesen

Vukićević: Čeka nas lepa jesen08.09.2011. 21:59

Večernje novosti(1)
N

ovosađanima predstoji lepa fudbalska jesen. To smatra Dejan Vukićević,strateg Vojvodine i očekuje da će i igrači i navijači ove sezone uživati na „Karađorđu“.

Jer, kako tvrdi, novosadski superligaš ima tim koji može da igra dobar fudbal. Pauzu u šampionatu, Vukićević je radno iskoristio da bi se što bolje upoznao sa fudbalerima, koje je prethodno vodio u dva prvenstvena meča. Ne krije da se radilo žestoko, dva puta dnevno, a odigran je i trening duel u kojem je pobeđen beočinski Cement 7:0.

- Prijateljska utakmica nam je bila potrebna da ne izađemo iz ritma tokom pauze i jednako tako da se ponovo vidimo na delu – kaže Vukićević. - Takođe, potrebno je bilo dati priliku igračima sa manjom minutažom, a reč je o fudbalerima koji su na korak do pozicije startera. Svakako, oni će doći do toga, jer zaslužuju, a trenutne okolnosti, s obzirom na to da sam preuzeo ekipu pre dve utakmice, uticale su da se opredelim za identičan sastav u takmičarskim duelima.

Dejan Vukićević smatra da u timu sa fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ postoje svi uslovi za dobar rezultat.

- Kvalitet i motivacija su, uz dobar rad preduslovi za dobar rezultat. Sve to imamo, ali potrebno je održati visok nivo biti mobilan u naredna tri meseca i dati maksimum u inače žestokoj konkurenciji za visok plasman. Zato očekujem lepu sezonu, da uživamo u fudbalu jer Vojvodina ima tim – kaže Vukićević.

Vukićevića raduje da su njegovi izabranici besprekorno odradili posao na treninzima što je dobilo odraz u pobedi nad Cementom.

- Najveća pobeda je u činjenici da moji fudbaleri mnogo ozbiljno shvataju trening utakmicu. U meču u kojem je rezultat nebitan, oni su sve profesionalno odradili ispunili sve zahteve i dogovore uz fenomenalan pristup iako su prethodnih nekoliko dana imali naporne treninge. Da se razumemo, nije lako dati sedam golova, ali jednako tako nije ni reč o merilu koje može da me zavara. Bitno je da smo zadržali ritam, znamo dokle smo stigli, da imamo fenomenalan pristup utakmici i odnos prema obavezama – kaže Vukićević za "Sport".

Strateg Novosađana ističe da u timu koji će u subotu gostovati u Užicu ne bi trebalo očekivati neke veće promene u odnosu na postavu koja je pobedila u prethodna dva meča.

- Bilo bi mi možda draže da sastavim tim od fudbalera s kojima sam naporno radio prethodne dve nedelje, ali odakle mi pravo da iz tima sklonim reprezentativce, igrače koji su takođe vredno radili i svojim kvalitetom se potvrdili. Ono što je sigurno je da su bolje skenirani, da smo se bolje upoznali kroz naporne i zahtevne treninge i da imam jasniju sliku o svakom fudbaleru. Što bi se reklo, na slatkim mukama sam. Jer, svako od startera ima alternativu i u obavezi je da maksimalnim odnosom čuva dres. Lično, volim takvu konkurenciju i borbu za mesto u timu pošto u toj situaciji u svakoj vežbi pršti na sve strane pa se plašim da ne dođe do slučajno nekih povreda – objašnjava Vukićević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...