Press / Dnevnik: Novosađani bliži pobedi

Novosađani bliži pobedi11.09.2011. 02:55

Dnevnik(0)
S

loboda Point Sevojno - Vojvodina 2:2 (1:2)

UŽICE: Gradski stadion, gledalaca 4.000, sudija: Grujić (Niš). Strelci: Prtenjak u 36. i Kovačević u 83. za Slobodu Point Sevojno, a Ilić u 14. (iz penala) i Abubakar u 43. minutu za Vojvodinu.

Žuti kartoni: Osman, Marić, Kasalica, Prtenjak (Sloboda Point Sevojno), a Supić, Trajković, Ilić, Novaković i Karan (Vojvodina).

SLOBODA POINT SEVOJNO: Božović 7, Vasilić 7, Osman 7, Maksimović 7, Marić 7, Vranjković 7, Kasalica 7 (Kovačević 7), Goločevac 7 (Pejović), Gojković 6, Diago 7, Prtenjak 8 (Stevančević).

VOJVODINA: Supić 7, Medojević 8, Mojsov (Novaković 7), Trajković 7, Ilić 7, Abubakar 7, Stevanović 7, Merebašvili 7 (Smiljanić), Ljubinković 7 (Karan 7), Vuličević 7, Pavlović 7.

Fudbalsko Užice videlo je odličnu predstavu. Sigurno će oba tima žaliti za pobedom, a to se posebno odnosi na Novosađane, koji su, ukupno gledajući, ostavili nešto bolji utisak i stvorili više šansi.

Već u 3. minutu Prtenjak je zagrejao dlanove domaćih ali je njegovu akciju sprečio odlični Mojsov izbacivši loptu u korner. Kasnije će se ispostaviti da će se povreda makedonskog reprezentativca ozbiljno odraziti na igru Novosađana u kojoj je Medojević prekomandovan na štopera, a zatim u nastavku meča vraćen u sredinu terena kada je u igru ušao Karan.

Vojvodina je povela u 14. minutu iz penala, nakon što je prethodno u kaznenom prostoru domaćih Vranjković oborio Ilića. Iako nepisano pravilo glasi da igrač nad kojim je načinjen prekršaj ne izvodi najstrožu kaznu, loptu je ipak sa bele tačke uputio Brana Ilić. Božović je pročitao njegovu nameru, ali je udarac bio snažan i lopta je završila u mreži.

Ubrzo je Vojvodinu zadesio peh sa povredom Mojsova, da bi dva minuta kasnije Kasalica bio u stopostotnoj šansi ali je golman Supić skratio ugao i odbranio udarac. U 33. minutu domaći su tražili penal, ali je u duelu Trajkovića i Kasalice sve bilo čisto kao suza.

U 36. minutu Užice je bilo na nogama. Silovit udarac uputio je Nebojša Prtenjak, sa startom je zakasnio Novaković, a lopta je kao metak uletela u rašlje Supića. Kada se činilo da će se pri rezultatu 1:1 otići na odmor, usledila je dobro uvežbana kombinacija Novosađana iz prekida. Merebašvili je uputio loptu na drugu stativu, najviši u skoku bio je Oumaru Abubakar i glavom smestio loptu iza Božovića.

Prvi su u nastavku zapretili Užičani kada je lopta posle silovitog udarca Slavka Marića završila u spoljnom delu mreže. Samo dva minuta kasnije Vojvodina je imala sjajnu šansu i igrača više u kontranapadu, ali je akciju slabim udarcem završio Merebašvili. Tek što je ušao u igru nekadašnji fudbaler Vojvodine, a već drugu sezone Sloboda iz Užica Savo Kovačević zagorčao je život svom bivšem klubu. Dugo nabačenu loptu Kovačević je prihvatio na grudi ispred Trajkovića i uputio u mrežu. Štoper Vojvodine Karan reklamirao je Kovačevićevo igranje rukom, ali se pištaljka sudije Grujića nije oglasila.

Tri minuta pre kraja arbitar je morao da pokaže na belu tačku za Vojvodinu, kada je posle kornera sa leđa oboren Abubakar u kaznenom prostoru, no sudija to nije učinio. U nadoknadi vremena Brana Ilić je imao dve dobre šanse od kojih je idealna bila u poslednjim sekundama. Omaleni napadač nanizao je dvojicu odbrambenih igrača Slobode i kada se našao u idealnoj situaciji šutirao je preko gola.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...