Press / Nacionalni građanski: Slobodan Novaković dobija sve više šansi

Slobodan Novaković dobija sve više šansi14.09.2011. 21:18

Nacionalni građanski(0)
S

lobodan Novaković je, da tako kažemo, dete Vojvodine. U ovaj klub došao je kad je imao samo desetak godina i to iz škole fudbala, koju je držao dr Mika Radosav. Rođeni je Novosađanin i stalno se bori za mesto u timu. Ta borba i upornost moraju dati plod. Recimo, Novaković je igrao u Kabelu, temerinskoj Slogi, Novom Sadu i Hajduku iz Kule. Iz tog kluba, koji sad vodi na tabeli Jelen superlige Srbije, vratio se pre godinu i po dana u svoj matični kolektiv.

- Vratio sam se i, Bogu hvala, ostao sam u svojoj Vojvodini – rekao je Slobodan Novaković. – Na svakom treningu se maksimalno zalažem i čekam svoju šansu.

Zašto niste imali baš mnogo šansi da zaigrate u ekipi?

- Pa, kad sam se vratio, tim je već bio oformljen. Međutim, nikada ne posustajem i uvek se nadam najboljem. Eto, odkako je došao trener Dejan Vukićević, na sve tri utakmice dobijao sam šansu, ulazeći u igru s klupe za rezervne igrače. U Užicu sam odigrao skoro celu utakmicu, jer se, negde u 15. minutu, povredio Daniel Mojsov, izuzetni štoper.

Kako ste vi videli taj susret u kome je bilo 2:2?

- Mogu da kažem da smo igrali dosta dobro i bili bliže pobedi. Dva puta smo vodili i u finišu primili gol, koji je za Užičane postigao nekadašnji igrač Vojvodine Savo Kovačević. Verujte, niko od nas nije zadovoljan tim bodom, jer bili smo dobro pripremljeni da osvojimo ceo plen. O nekim stvarima na terenu i odlukama sudija, ne bih da pričam. Već smo se okrenuli susretu sa OFK Beogradom, koji nam u subotu dolazi u goste.

Koliko vam znače ti ulasci u igru s klupe?

- Mnogo mi znače, a uz to stalno sam na užem spisku fudbalera za utakmice. Trener Vukićević mi daje šansu i to mi je mnogo drago. Takođe, mnogo toga se promenilo nabolje njegovim dolaskom u Vojvodinu. Ovo nije samo moje, nego i mišljenje svih igrača. On je dobar čovek, veliki profesionalac, konkretan i direktan u razgovorima.

Da li ćete i iskoristiti šanse?

- Naravno. Od rada ne bežim. Učiniću sve da pružim svoj maksimum. Uostalom, sve je na meni i probaću da maksimalno sve ispratim. Igram u veznom redu, a nije mi teško da odem i malo napred, mada je konkurencija jaka, ali to je motiv više svakom igraču.

Delujete nekako opuštenije, ili je to možda varka?

- Nije varka. Ne ulazim stisnut na teren, jer svaka šansa je iskustvo više, a time se stiče i samopouzdanje, pa nemam ni neku bojazan da ću načiniti grešku.

Kako vaši saigrači gledaju na vaše sve češće ulaske u igru?

- Mi smo kompaktna družina, a atmosfera je izuzetna. Bodre me i to mi, definitivno, mnogo znači – naglasio je Slobodan Novaković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...