Press / Dnevnik: Crveno-belima prija romantika

Crveno-belima prija romantika18.09.2011. 23:01

Dnevnik(0)
V

ojvodina - OFK Beograd 2:0 (0:0)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca: 4.000. Sudija Dejan Dimitrijević 6 (Loznica).

Pomoćnici : Ivan Mrkić (Kosovska Mitrovica) i Milan Milovanović (Smederevo). Strelci: Oumaru u 57. i Bojović u 90. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Vulićević, Merebašvili (Vojvodina), Rodić, Petrović (OFK Beograd)

VOJVODINA: Supić 7, Vulićević 7, Pavlović 7, Trajković 7, Karan 7, Ađuru 7, Medojević 7, Stevanović 7, Merebašvili 7 ( od 80. Škuletić), Oumaru 8, Ilić 7 ( od 70. Bojović 7).

OFK BEOGRAD: Lukač 7, Rodić 6, Petković 6, Kecojević 6, Marković 6, Nikolić 6, Petrović 6, Simić 6 ( od 58. Mijić 6), Pavlović 6, Osmanagić 6 , Purović 6 ( od 78. Takač - ).


Fudbaleri Vojvodine trijumfovali su sinoć na Karađorđu u duelu sa dobrom ekipom OFK-a Beograda 2:0 i tako arhivirali remi iz prethodnog kola u Užicu. Izabranici trenera Vučićevića pritom su prikazali dopadljivu i sigurnu igru. Pogodak za trijumf postigao je sjajni Abubakar Oumaru, centarfor Novosađana koji je u 57. Minutu darcem glavom centaršut Miroslava Vulićevića pretvorio u vodstvo. Konačan rezultat postavio je u poslednjem minutu meča Milan Bojović, efektnim pogotkom i kako se ispostavilo, konačnu pobedu i tri nova boda. Navijači su po završetku utakmice ispratili svoje mezimce ovacijama.

Domaćin je imao više od igre i sijaset prilika a pored sopstvene nedorečenosti u završnici napada, krivac za to što nije bilo više pogodaka, pored napadača Vojvodine je i gostujući golman Milan Lukač koji je imao nekoliko sjajnih intervencija

Fudbaleri Vojvodine su od starta jasno stavili na znanje gostima da ih interesuje samo trijumf. Napali su Novosađani od starta i najavili dobru partiju, već u šestom minutu, ali je iz akcije Miroslava Stevanovića i Brane Ilića lopta završila u korneru zahvaljujući juče rasploženom golmanu Lukaču. Prvo poluvreme proteklo je upravo u dominaciji Vojvodine koja je opsedala gostujući gol, igrajući gotovo viktorije ne dozvolivši ekipi sa Karaburme da ozbiljnije pripreti.

Ipak, pokušali su to gosti u par navrata, ali bezuspešno i mlako, organizujući akcije uglavnom po desnoj stgrani preko Amera Osmanagića i Predraga Pavlovića kojima je pomagao Marko Petković. Međutim, dešavanja na terenu u ovom delu igre u potpunosti su kontrolisali fudbaleri Vojvodine koji je sve vreme imao loptu u posedu.

Najizgledniju priliku Vojvodina je imala u 31. minutu igre kada je posle kornera kapiten Slobodan Medojević šutirao sa 20-ak metara, a Lukač odbranio kratko odbivši loptu koju je zatim Dejan Karan, štoper domaćih pokušao glavom da ubaci u mrežu, ali se ponovo na putu isprečio Lukač.
U 35. minutu zapretili su novosadski veznjaci, Miroslav Stevanović i Georgi Merebašvili, ali je pokušaj završio u korneru. Nešto kasnije akciju Merebašvilija u 44. minutu meča, kada je prodor po levoj strani pokušao da završim centaršutem osujetio je ponovo golman Lukač koji je presekao put lopti i spasao svoj tim.U nastavku slična slika koju su odmah u uvertiri ponovili Brana Ilić, sjajnim prodorom i centaršutem koji je međutim Abubakar Oumaru poslao preko gola. Pripretili su gosti u 52. minutu, ali je centaršut Osmanagića, Pavlović udarcem glavom pretvorio u balon kao lagan plen za golmana Nemanju Supića. Pokušao je Osmanagić dva mnuta kasnije udarcem sa leve strane da iznadi Supića, ali je njegov šut završio pored gola.

U 57. minutu Vojvodina je krunisala svoju dominaciju i povela sa 1:0. Miroslav Vulićević, desni bek Novosađana probio je do korner linije odlično zavrnuo loptu koju je Abubakar Oumaru sjajnim udarcem glavom prosledio u mrežu i matirao Lukača.

Posle primljenog pogotka ekipa sa Karaburme, s obzirom na to da im je bunker probijen, zaigrala je otvorenije i češće prelazila na polovinu domaćina ali bez ozbiljnijih pokušaja da se ugrozi golman Supić. Vojvodina je nastavila sa atacima pa je tako u 76. minutu šansu imao „rezervista“ Milan Bojović, koji je par minta ranije zamenio Branu Ilića u špicu napada. Međutim, nije uspeo dovoljno dobro da zahvati loptu koju mu je sa leve strane uputio Oumaru. Šansu u finišu iz polukontre upriličili su Stevanović i Bojović, ali je golman Lukač bio brži od napadača Vojvodine. Golman romantičara istakao se i minut kasnije kada je odbranio šut Bojovića koji je izbio sam ispred njega i ponovo sačuvao svoju mrežu. Ipak Bojović se iskupio za prethodne neuspele pokušaje kada je u 90. minutu susreta efektnim potezom uspeo da savlada Lukača za konačnih 2:0.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...