Press / Dnevnik: Da “Karađorđe” ostane neosvojiv

Da “Karađorđe” ostane neosvojiv27.09.2011. 21:24

Dnevnik(0)
P

osle remija u prvenstvenom okršaju u Jagodini (1:1), fudbaleri Vojvodine juče su imali slobodan dan. Šef struke Dejan Vukićević ne planira ove sedmice trening utakmicu, jer u poslednjih desetak dana ekipa je odigrala dva prvenstvena i jedan kup susret, pa je odmor dobro došao.Međutim, od danas počinju pripreme za derbi 7. kola Jelen Superlige, u kojem crveno-beli dočekuju Partizan, lidera na tabeli i aktuelnog šampiona. Utakmica se igra na stadionu “Karađorđe” u subotu, od 19 časova.

- Za duel s crno-belima pripremaćemo se kao i za svaki drugi prvenstveni meč - rekao je trener Dejan Vukićević. - Danas ćemo odraditi dva treninga i, da se kojim slučajem susret s Partizanom igra sutra, nastupili bismo u najjačem sastavu. To znači da nemamo nikakvih zdravstvenih problema i nadam se da će tako ostati do subote.

U goste vam dolazi ekipa za koju ste nekada s uspehom igrali kao fudbalski profesionalac. S kakvim emocijama vi lično dočekujete derbi?

- Profesionalac sam koji zna svoje obaveze, kao i to gde dobija platu. U Partizanu mi je, dok sam nosio njegov dres, bilo prelepo i u tom klubu imam puno prijatelja. Igrao sam zajedno s Mladenom Krstajićem i Albertom Nađom, koji su danas sportski direktor i koordinator za stručni rad, i s njima sam dobar prijatelj. Sada sam, međutim, trener Vojvodine, miran sam i utakmicu dočekujem bez nekih posebnih emocija, još preciznije sa saznanjem šta nam valja činiti i šta očekujemo od derbija u subotu.

Podelite vaša očekivanja i s našim čitaocima.

- Već sam rekao da očekujem da dobijemo sve utakmice u Novom Sadu. Želja nam je da stadion “Karađorđe” bude neosvojiva tvrđava za sve rivale, a da bismo plan ostvarili moraćemo u subotu da budemo ozbiljni, disciplinovani, borbeni i da svaki od nas zna koje su mu obaveze. Znamo s kim igramo i pokušaćemo da nametnemo naš stil i obaveza nam je da budemo superiorni, bez obzira na to što nam u goste dolazi prvak.

Sada je već sasvim jasno da se publika u velikom broju vraća na tribine novosadskog stadiona i da je sve bitniji faktor koji utiče na igre Vojvodine. Ipak, u subotu će i Partizan imati veliki broj navijača?

- Svesni smo toga da Partizan u Novom Sadu i okolini ima veliki broj pristalica, ali znamo i to da će severna tribina našeg stadiona biti potpuno u crveno-belim bojama Vojvodine. Verujem da će značajan broj naših pristalica zauzeti mesta i na zapadnoj tribini i to je ona publika koja nam je privržena, čiji broj raste i koju svi u klubu želimo. Naše obaveze znamo i pokušaćemo da ih sprovedemo u delo i zadovoljimo ukus svih onih ljudi koji dolaze na naš stadion da bodre Vojvodinu - završio je trener Vojvodine Dejan Vukićević.


U prodaji 11.000 karata

Za derbi Vojvodina - Partizan očekuje se izuzetno interesovanje navijača oba tima, pa su u novosadskom klubu preuzeli sve neophodne mere da utakmica protekne u sportskim okvirima, kako na terenu, tako i na tribinama.

- U prodaju ćemo pustiti oko 11.000 ulaznica - rekao je direktor marketinga crveno-belih Petar Nikolić. - Na ulazima će biti sprovedena rigoroznija kontrola i ovim putem molimo navijače da dođu na stadion malo ranije kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva na ulazima. U Novom Sadu već tokom dužeg perioda nije bilo nikakvih ekscesa i nadamo se da će tako ostati i posle subotnjeg derbija.

Pretplatne karte

Iz Vojvodine su obavestili navijače da se pretplatne karte za zapadnu tribinu stadiona "Karađorđe” mogu kupiti u kancelariji na prvom spratu zgrade na južnoj strani stadiona (službeni ulaz kod blagajne) od 17 do 20 časova.

Cena sezonskih ulaznica je 2.500 dinara, dok će penzioneri plaćati 1.500 dinara.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...