Press / Dnevnik: Novosađani nanišanili pobedu

Novosađani nanišanili pobedu01.10.2011. 03:21

Dnevnik(0)
F

udbalsko iščekivanje u Novom Sadu doživeće kulminaciju u subotu u 19 časova. Baš tada počeće derbi 7. kola Jelen superlige između Vojvodine i Partizana, duel velikana srpskog fudbala i meč koji je vanredno bitan za oba tima. Partizan je lider na tabeli, hoće to da ostane i posle okršaja na „Karađorđu”, dok Vojvodina pobedom želi jasno da istakne ambiciju da se bori za titulu. Bolja pozivnica navijačima čini se da nije potrebna, jer, barem u najavi, prisustvovaće spektaklu kakvih je danas malo u domaćem fudbalu.

Novosađani su čitavu proteklu nedelju posvetili pripremama za večerašnji duel. Trener Dejan Vukićević važi za dobrog poznavaoca igrača i taktičkih varijanti Partizana i to je sigurno jedan od aduta crveno-belih. Naravno, presudan će biti učinak njegovih učenika na samom terenu, a o velikoj utakmici šef struke Vojvodine je rekao:

- Pred nama je izuzetno važna utakmica u kojoj želimo da potvrdimo kvalitet koji imamo, ali i naše ambicije. Čeka nas okršaj s timom koji je dominantan u Srbiji u poslednjoj deceniji, ekipom koja zna da igra na rezultat, ali je i svesna toga kakav je rival danas čeka u Novom Sadu. Želja nam je da „Karađorđe” ostane neosvojiv i da publika vidi moćnu Vojvodinu. Očekujem pravi sportski praznik i dobar fudbal, ali i to da dobrom igrom i rezultatom, naravno i pobedom, obradujemo naše verne navijače.

Na pitanje može li nečim kolega s klupe Partizana Aleksandar Stanojević da ga iznenadi, Vukićević je odgovorio:

- Teško kolega Stanojević i ja možemo da iznenadimo jedan drugog nekim taktičkim zamislima. Pitanje je jedino u kojoj će formaciji Partizan zaigrati, da li će to biti 4-4-2 ili 4-2-3-1, što je, po meni, najrealnije. Pokušaćemo da napadnemo goste, da im ne dozvolimo da igraju onako kako oni vole i da mi budemo tim koji će gazdovati na terenu. Ideja nam je da nam mreža ostane netaknuta i za to će nam biti od velike važnosti koncentracija svakog igrača. Spremili smo se da nigde ne žurimo i da igramo u istom ritmu tokom svih 90 minuta. Svaki bod u prvenstvu je izuzetno bitan, a željena pobeda nad Partizanom donela bi nam mir pred prvenstvenu pauzu zbog obaveza reprezentacije Srbije i jasno bi iskristalisala našu ambiciju.

Kaiten Vojvodine Slobodan Medojević samo se nadovezao na razmišljanja svog trenera:

- Respektujemo ekipu Partizana, ali teren na stadionu „Karađorđe” je naš i svako ko želi da ga osvoji moraće jako da se potrudi i pomuči. U poslednjih šest prvenstvenih kola forma nam je u usponu i, ukoliko budemo odigrali kako znamo i možemo, uz pomoć navijača, pobeda nad crno-belima nije neostvariv cilj.

Zamoljen da uporedi sadašnji sastav Partizana s ekipom iz prošle sezone, Medojević je kratko odgovorio:

- Partizan ima kvalitetnu ekipu, ali ne bih pravio poređenja te vrste. Nabitnije je to što mi jako dobro treniramo i imamo dobru atmosferu u ekipi. To mi uliva nadu da će propušteno na gostovanjima u Užicu i u Jagodini morati negde da nam se vrati, a najlepše bi bilo da se to dogodi baš večeras, u duelu s Partizanom.


Ulaznice

Izuzetno je interesovanje među ljubiteljima fudbala za ulaznice na novosadski stadion. One će u prodaji biti i danas i to, za istok i zapad, od 12 do 19 časova na blagajni stadiona kod službenog ulaza, odnosno od 13 do 19 časova za sever, u kiosku pored severne tribine, kod Malajca.
Da podsetimo, cena ulaznice za zapad je 1.000 dinara, za istok 700 dinara, dok će navijači koji žele da uđu na sever morati da odvoje 200 dinara.


Stadion se otvara u 16.30 časova

Utakmica Vojvodina - Partizan proglašena je za meč visokog rizika, pa su i pripreme za ovaj događaj sprovedene u skladu s tim. Kapije stadiona „Karađorđe” biće otvorene od 16.30 časova i iz FK Vojvodina mole gledaoce da ranije dođu i zauzmu svoja mesta na tribinama, kako se ne bi stvarale gužve na ulazima.

Kontrola pri ulasku biće rigorozna i ponavljamo da će svaki gledalac morati da u rukama ima svoju ulaznicu, inače neće moći da uđe na ovaj sportski objekat. Isto važi i za one koji budu imali ulaznice za VIP ložu.


Bez okupljanja navijača

Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je da neće biti dozvoljeno okupljanje navijačkih grupa u centru grada, na dan prvenstvene fudbalske utakmice između Vojvodine i Partizana, koja se igra danas na stadionu „Karađorđe”.

Ta odluka doneta je u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, budući da je Fudbalski savez Srbije tu utakmicu proglasio „sportskom priredbom povećanog rizika”, kao i da je u prethodnim susretima bilo fizičkih obračuna, povređivanja navijača i oštećenja imovine, navedeno je u saopštenju, preneo je „Tanjug”.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...