Press / Večernje novosti: Pavlović: Bek koji nikada nije “pocrveneo“

Pavlović: Bek koji nikada nije “pocrveneo“07.10.2011. 21:46

Večernje novosti(7)
F

udbaler sa dve uloge. Vladan Pavlović (27), čuvar prostora uz levu aut-liniju novosadskog superligaša, pored zadatka da kvari akcije rivala, jednako uspešno učestvuje u kreaciji igre sopstvenog tima. To se najbolje videlo u minulom derbiju, kada je u više navrata s lakoćom zaustavljao napade crno-belih i odmah slao upotrebljive lopte pred njihov šesnaesterac.

- To mi je posao - ističe Pavlović. - Slažem se s konstatacijom da sam pružio dobru partiju, ali žao mi je što nismo izvukli bar remi s Partizanom, jer smo po svemu viđenom i učinjenom na terenu, bar to zaslužili. Svi moji saigrači su pokazali, posebno pritiskom u drugom poluvremenu da imamo kvalitet i snagu. Međutim, nismo uspeli da stignemo prednost od dva „poklon“ gola za rivala. U „minusu“ smo šest bodova, prvenstvo je dugo i svakako da se ne predajemo niti odustajemo od želje za što viši plasman.

Voli „mušku“ igru, ne krije da je borben, ali u karijeri, koju je počeo upravo na mestu levog beka još 2002. godine u Obiliću, nije „zaradio“ crveni karton.

- Zaista, nikad nisam isključen. Iz Obilića sam 2006. godine prešao u Rad na šest meseci, zatim u Bežaniju do 2008. godine, kada sam postao igrač Vojvodine, koja me je u prvenstvu 2009-2010 pozajmila Javoru, da bih se prošle sezone ustalio u timu. Sada, kod trenera Dejana Vukićevića, koji je dobro „namestio“ ekipu, takođe sam u prvom planu, s obzirom na to da dajem sve od sebe kako na treningu, tako i na utakmicama, bile one za bodove ili ne. Na meni je da pružam još bolje partije, jer je konkurencija u timu žestoka, a nemamo pravo na kiks - ističe Pavlović.

Kad izađe na teren, u glavi mu je, kaže, cilj da se ne primi gol, a zna da će se u napadu već nešto uraditi. Na pitanje, koji je bolji od ta dva dela tima, odgovara diplomatski.

- Teško je odgovoriti, ali zna se da naš napad kreće od golmana Nemanje Supića, a odbrana počinje s Abubakarom Oumaruom. Dok lopta ne stigne kod nas u „zadnju liniju“ ima se vremena, tako da je sve u dobrom kolektivu - objašnjava Pavlović.

Slično reaguje i na opasku da je lane „blok“ pred golom delovao sigurnije nego s početka ove jeseni.

- Ne bih se složio s tim. Bilo je nekoliko grešaka, malih, ali imamo sjajnu komunikaciju. Glavni udar je na Miroslava Vulićevića desno i na centralne bekove Daniela Mojsova i Branislava Trajkovića, a smatram da smo uigran i kvalitetan kvartet. Videće se u narednim duelima, a već od sledećeg kola da Vojvodina ima dobar tim i da ćemo biti na koloseku za pohvale i rezultat - zaključio je Pavlović.


TROFEJ PRE INOSTRANSTVA

Rođen je u Surdulici pre 27 godina, prve fudbalske korake načinio je u lokalnom Radniku, odakle je kao omladinac prešao u Obilić, u čijem je dresu osvojio Omladinsku ligu Srbije, a za prvi tim debitovao je kao 19-godišnjak.

- Imam karijeru, koja je, smatram još u usponu. U Bežaniji sam imao sjajnu sezonu, bili smo u vrhu tabele, igrali kvalifikacije za Kup UEFA, ali želja mi je bila Vojvodina. Nisam pogrešio. U velikom sam klubu i gradu sa odličnim uslovima za život i rad i svakako, sportsku afirmaciju. Želja je inostranstvo, ali pre toga, trofej u crveno-belom dresu - kaže Pavlović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...