Press / Nacionalni građanski: Brazilac ostaje, Gvatemalac odlazi, Kamerunac stiže...

Brazilac ostaje, Gvatemalac odlazi, Kamerunac stiže...10.08.2009. 06:50

Nacionalni građanski(0)
Č

ini se da je među novosadskim crveno-belima sve manje nejasnoća oko toga kakva će biti sudbina, u ovoj sezoni, Brazilca Marsela Pleća, koji je nedavno stigao u Novi Sad, ali je njegova kilaža bacila senku na to što je značajan deo karijere proveo u Bundesligi.

– Pleć se pokazao kao pravi profesionalac, ritam njegovih treninga je takav da mu se samo može pozavideti, a ono što je takođe veoma važno jeste da je skinuo nekoliko kilograma. Mada konačna odluka još nije pala, rekao bih da možemo računati na njega – govori sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić.

Tehniko dodaje da nije jedino on znatiželjan da spozna sposobnosti Kamerunca Džeksona Nguamelea, koji nikako da se domogne Novog Sada.

– Izgleda da ćemo konačno dočekati ovog momka, kome je tek dvadeset a igra na mestu stopera. Trebalo bi da dođe u utorak. Imao je mnogo problema u vezi s papirima, zbog kojih je nekoliko puta putovao na relaciji Kamerun–Nigerija–Kamerun. Valjda su sad sve komplikacije rešene i, ne krijem, jako me zanima kakve kvalitete poseduje taj dečko za kog su nam stigle preporuke pune komplimenata.

Popović

Donedavni kapiten Aleksandar Popović, kome ugovor s Vojvodinom ističe krajem godine, još nije našao angažman, ali je na najboljem putu da se uskoro skrasi u nekom stranom klubu. Kako se priča, Popović bi za koji dan trebalo da završi pregovore i tada će se saznati na koju će stranu otputovati.

Posebna priča se, naravno, vezuje za činjenicu da je u FC "Vujadin Boškov" od početka prošle sedmice trenirao i naturalizovani Gvatemalac Oskar Isaula. Međutim, kako su do juče stvari stajale, Novosađani neće dobiti osveženje u špicu napada:

– S ovim fudbalerom je proteklih dana radio jedan od naših trenera, Zlatomir Zagorčić, čiji je sud da se ne radi o igraču takvog kapaciteta koji bi mogao da osveži našu ekipu. Takođe, probali smo ga i u duelu s našim mladim timom i, nažalost, nismo videli ono što bi nas zadovoljilo. Isaula je pokazao određene osobine kojima nas je zaintrigirao, ali kada se sve uzme u obzir, ipak nije na nivou na kom su naši momci koji igraju na toj poziciji i, po svoj prilici, zahvalićemo mu se.

Stojka

Čini se da nema harmonije na relaciji Dragoslav Stepanović – Alin Stojka.

– Stalno se na nešto žali, svaku drugi dan je povređen. Hoće da određuje kad će igrati i trenirati. To su stvari za našu medicinsku službu, a meni je posao otežan. Jer, ako stalno izostaje, teško ćemo ga uklopiti u kolektiv i izvući iz njega ono najbolje – kaže Stepanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...