Press / www.sportal.rs: Hajduk "potopljen" u Novom Sadu

Hajduk "potopljen" u Novom Sadu22.10.2011. 21:12

www.sportal.rs(0)
V

ojvođanski derbi potpuno zasluženo pripao je novosadskom Superligašu. Vojvodina je tokom celog meča sa Hajdukom iz Kule dominirala i slavila, sa 4:0. Golove za ekipu Dejana Vukićevića u kišnoj novosadskoj večeri dali su Slobodan Medojević, Giorgi Merebašvili, Petar Škuletić i Miroslav Stevanović. Koliko je domaći tim bio nadmoćan pokazuju i dva statistička podatka, 17:1 u šutevima u okvir gola u korist domaćina, i 11:1 u odbranama u korist gostiju. Posle ovog meča, Vojvodina će ostati na petom mestu tabele, a Hajduk pasti na sedmo. Ovo je ujedno i najubedljivija pobeda Vojvodine u ovoj sezoni, pošto su Novi Pazar i Metalac savladani sa po 3:0.

Vojvodina je do vođstva mogla već u 15. minutu, ali je šut sa bele tačke Milana Bojovića odbranio Bojan Brać. Doduše ni udarac pojačanja iz Jagodine nije bio najbolji. Neuspešnom penalu prethodio je start Darka Fejse nad Giorgijem Merebašvilijem, zbog kojeg je gostujući fudbaler dobio crveni karton. Prekršaj je napravljen na ivici kaznenog prostora, pa se o odluci sudije Milorada Mažića može diskutovati. Kako se kraj poluvremena približavao kraju Vojvodina je pojačavala pritisak ka golu Kuljana. Vodeći gol viđen je u 39. minutu, kada je centaršut sa desne strane iskoristio kapiten Slobodan Medojević. Lopta je preletela nekoliko igrača u skoku, i došla do Medojevića koji je sa sedam osam metara poslao kroz ruke i iza leđa Braća. Lošoj intervenciji golmana Hajduka doprineli su kiša i klizav teren.

Novi gol je viđen samo četiri minuta kasnije. "Sevnula" je kontra, Medojević je odlično izbacio na protivničku polovinu Miroslava Stevanovića koji je proigrao Merebašvilija. Gruzijac je sa 12-13 metara plasirao loptu u desni ugao gola Braća. Dobru šansu u završnici imao je i ofanzivni vezista Kuljana Srđan Novković, ali je Nemanja Supić odlično odbranio.

Veoma brzo po prvom sudijskom zvižduku u nastavku meča, napadač Petar Škuletić je fintom izbacio iz igre Dejana Kekezovića i sa linije kaznenog prostora savladao Braća koji je samo pogledom ispratio let lopte. U ovom meču odlični Škuletić je u 65. minutu izašao iz igre, a zamenio ga je Nemanja Bilbija. U tim trenucima dominacija "Stare dame" se nastavila, a Hajduk je samo povremeno uspevao da dođe do gola Supića. "Ravnoteža" na terenu je uspostavljena u 70. minutu, pošto je defanzivcu Voše Branislavu Trajkoviću Mažić pokazao drugi žuti karton.

Poslednja promena rezultata zabeležena je u 74. minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane Abubakara Oumarua Stevanović nadskočio Kekezovića i savladao Braća. Da do kraja utakmice Supić ne bude bez posla potrudio se Aleksandar Jovanović, ali je njegov šut završio malo izvan gola. Kraj utakmice na "Karađorđu" čiji je ishod bio izvestan svi su jedva dočekali, a o tome svedoči i podatak da Mažić nije sačekao da isteknu oba minuta sudijske nadoknade.

U narednom kolu Vojvodina će ugostiti još jedan tim iz pokrajine, Spartak Zlatibor vodu, dok će Hajduk biti domaćin Metalcu. Vojvodinu u sredu očekuje i duel u osmini finala Kupa Srbije sa Inđijom. Novosađani će biti gosti, a utakmica će početi u 14 sati.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...