Press / Dnevnik: Brana Ilić za četvrtfinale

Brana Ilić za četvrtfinale27.10.2011. 00:07

Dnevnik(0)
I

nđija - Vojvodina 1:2 (1:0)

INĐIJA: Igralište kraj železničke stanice, gledalaca 500, sudija: Glođović (Vrbas). Strelci: Vukojčić u 21. za Inđiju, a Merebašvili u 71. i Ilić u 83. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Dizdarević, Jaganjac i Vukojčić (Inđija), Mojsov, Merebašvili i Škuletić (Vojvodina).

INĐIJA: Dizdarević 7, Kostić 6, Vujasin 6 (Kekić), Kolarov 7, Jakšić 6, Rodić 6, Cvetković 6, Jaganjac 6 (Radovanović), Vukojčić 7 (Livaja), Dimitrov 6, Lemajić 7.

VOJVODINA: Supić 6, Mojsov 7, Karan 6 (Mitošević), Vulićević 7, Branković 6, Medojević 7, Stevanović 8, Abubakar 7, Merebašvili 7, Škuletić 6, Bojović 6 (Ilić 7).

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, ali su imali izuzetno teškog protivnika u veoma dobroj ekipi Inđije. Golovima Merebašvilija i Ilića u završnici utakmice uspeli su da preokrenu rezultat, ali su ostali dužni malobrojnoj publici, posebno grupi od oko 200 svojih navijača.

Najavio je trener Novosađana Dejan Vukićević da neće menjati ništa u odnosu na tim koji je lako savladao Hajduk, osim toga što je u ekipu uvrstio Karana umesto pocrvenelog Trajkovića. Međutim, ipak je bilo promena jer je na levom boku umesto Pavlovića igrao Branković. Već u 2. minutu domaćin je pokazao da se ne plaši superligaša iz Novog Sada, pošto je tada Lemajić mogao opasnije da pripreti golmanu Supiću. Do prve prave prilike došli su Novosađani u 19. minutu, posle centaršuta Stevanovića Bojović je zahvatio loptu glavom, ali je odlično intervenisao golman Dizdarević.

Taman kada se činilo da Vojvodina uspostavlja dominaciju na terenu povela je Inđija. Igrao se 21. minut kada je sevnuo kontranapad prvoligaša iz Srema, Jaganjac je povukao loptu po desnoj strani, usledio je veoma dobar pas do Nebojše Vukojčića koji je imao dovoljno vremena da se namesti i efektno pogodi mrežu Supića. To međutim nije trglo ekipu Vojvodine, gosti su igrali na duge lopte preskačući sredinu terena i do poluvremena praktično nisu imali ni jednu priliku.

U nastavku Vojvodina je pojačala gas i počela da opseda gol Inđijaca. Već u 47. minutu Branković je želeo da centrira, ali je lopta nošena vetrom dobila čudnu putanju i umalo nije prevarila Dizdarevića, koji ju je krajnjom mukom izbacio u korner. Posle toga, preciznije u 57. minutu trener Vukićević u igru je uveo Branu Ilića i Vuka Mitoševića i usledila je potpuna ofanziva igrača u crveno-belim dresovima. Međutim, pripretili su najpre Inđijci, kada je posle prodora Vukojčića Jaganjac glavom šutirao pored gola. Igrao se 71. minut i lopta je dugo kružila oko šesnaesterca domaćina, stigla je do Merebašvilija koji se lepo namestio i sa više od 20 metara pogodio gornji levi ugao gola domaćina. Za ovu akciju i njen epilog Gruzin je nagrađen aplauzima objektivnih ljubitelja fudbala.

Pritisak Novosađana nije jenjavao da bi u 83. minutu bio krunisan drugim pogotkom. Verovatno najbolji akter meča Miroslav Stevanović odlično je prodro prema golu Inđije i uputio loptu ka Brani Iliću, iskusni napadač je lepo prihvatio, sačekao golmana Dizdarevića da krene ka njemu i preko njega mreže majstorski pogodio mrežu.

Inđijci više nisu imali snage da se eventualno vrate u utakmicu, a stopostotnu šansu u poslednjim trenucima nije za Vojvodinu uspeo da realizuje Abubakar.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...