Press / Dnevnik: Gost zadovoljniji

Gost zadovoljniji06.11.2011. 10:20

Dnevnik(1)
J

avor - Vojvodina 0:0

IVANjICA: Stadion Javora, gledalaca: 500, sudija: Dimitrijević (Loznica). Žuti kartoni: Milovanović i Milović (Javor), a Medojević i Pavlović (Vojvodina).

JAVOR: Nikolić 6, Milovanović 5, Rendulić 7 (Vašić), Milović 7, Momčilović 6, Vidić 6, Stanisavljević 7, Silva 6, Luković 6 (Ostojić), Jakimovski 5 (Mišić), Veljović 6.

VOJVODINA: Supić 8, Vulićević 6, Pavlović 6, Mojsov 7, Trajković 6, Mitošević 5, Medojević 7, Stevanović 5 (Bilbija 6), Bojović 5 (Škuletić 6), Ilić 7 (Novaković), Abubakar 6.


U prvom poluvremenu fudbaleri Javora i Vojvodine demonstrirali su antipropagandu fudbala, jer ni jedna od ekipa tokom 45 minuta nije uputila udarac u okvir gola. Izuzetak su samo dva pokušaja - Mitoševića u 3. minutu, kada je njegov šut sa 25 metara otišao visoko iznad prečke i, šest minuta kasnije, Brazilca Silve, čiji je udarac takođe završio daleko od golmana Supića.

Drugo poluvreme počelo je pritiskom domaćina i već u 50. minutu desio se, po mnogima, sporni detalj na utakmici. Naime, nakon centaršuta Stanisavljevića s desne strane, lopta je došla do napadača Javora Jakimovskog koji je posle duela s Mojsovim ostao na zemlji. Igrači Javora tražili su od arbitra da dosudi najstrožu kaznu, smatrajući da je štoper Vojvodine na nepropisan način zaustavio napadača domaćih, ali je utakmica nastavljena.

Već nakon dva minuta ponovo je domaćin imao šansu, ovoga puta Rade Veljović šutirao je s ivice šesnaesterca, ali je Supić odbranio. U 55. minutu gledaoci su videli udarac glavom Silve koji je prohujao preko prečke Novosađana.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici Vojvodina je imala preko Abubakara, ali je Kamerunac posle centaršuta Brane Ilića s desne strane, udarcem glavom zamalo prebacio cilj. Ubrzo nakon toga usledila je još jedna izgledna šansa za Novosađane. Igrao se 70. minut, kada su dupli pas odigrali Vulićević i Ilić. Napadač crveno-belih dobro se okrenuo, još bolje šutirao, ali je golman Nikolić uz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu. Ovakva igra Vojvodine trajala je još desetak minuta i u tom periodu Abubakar je imao najzreliju šansu za pogodak. U punom trku zaobišao je svog bivšeg saigrača Milovića, izašao sam ispred golmana Nikolića, šutirao, ali je čuvar mreže domaćina na čudesan način zaustavio ovaj udarac.

Do kraja utakmice zabeležili smo još jednu stopostotnu šansu za Javor, u trećem minutu nadoknade vremena. Lopta je tada ubačena iz kornera s desne strane, Vidić je zahvatio glavom i - pogodio prečku.

Sve u svemu, Vojvodina je odigrala ispod svojih mogućnosti i može biti zadovoljna osvojenim bodom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...