Press / Dnevnik: Bez prava na grešku

Bez prava na grešku18.11.2011. 16:25

Dnevnik(0)
P

auza u fudbalskoj Jelen Superligi se završava, a na programu su utakmice 12. kola. Vojvodina u ovoj rundi dočekuje ekipu Smedereva i, ako je suditi po najavama, izbora baš i nema. Novosađani žele da na zimsku pauzu odu s trećeg mesta na tabeli, a da bi to ostvarili u preostale četiri utakmice moraće da pruže maksimum, odnosno da zabeleže barem tri pobede. Smederevo je prvi rival na tom putu, a o subotnjem susretu, na stadionu "Karađorđe", jedan od najstandardnijih prvotimaca Miroslav Stevanović je rekao:

- Cilj nam je da osvojimo treće mesto i zbog toga nemamo danas pravo na kiks. Uz to, imamo obavezu prema navijačima da odigramo dobar meč i osvojimo sva tri boda. Nivo koncentracije moraće da nam bude na visokom nivou, a ubeđen sam da razvoj događaja na terenu zavisi samo od nas samih. Smederevo će, izvesno je, tražiti šansu u polukontrama i kontrama i potrudićemo se da gostima to ne dozvolimo i da zabeležimo pobedu.

Kada smo već kod mladog reprezentativca BiH, trener Vojvodine Dejan Vukićević najavio je mogućnost da on, baš kao ni kapiten Slobodan Medojević, neće biti u startnoj postavi. Šef struke Novosađana to je ovako obajsnio:

- Razmišljam da u startnu jedanaestoricu ne uvrstim ovu dvojicu igrača koji su odigrali po dve utakmice u mladim reprezentacijama i biće nam potrebni u seriji teških i važnih susreta koji su pred nama. Ne treba da vas podsećam da nas već u sredu očekuje možda i ključni meč u ovoj polusezoni, četvrtfinalni susret Kupa Srbije s Javorom i otuda ovakva moja razmišljanja. Medojević i Stevanović biće nam potrebni sveži, jer posle susreta sa Smederevom i Javorom, već u narednu subotu igraćemo prvenstveni susret s BSK-om u Borči i sasvim je sigurno da će pred igračima biti dosta napora, odnosno da će nam trebati svaki fudbaler i njegov maksimalni učinak.

O subotnjem susretu Vukićević je rekao i ovo:

- Slabo izdanje iz Ivanjice prosto nas danas obavezuje na pobedu i uskraćuje nam pravo da kiksiramo. Ne znam na koji način će Smederevci odigrati utakmicu, ali znam da nam je cilj da ih nateramo na defanzivu, a onda i da ih savladamo. Imali smo tokom pauze određenih zdravstvenih problema, pa su smanjenim intenzitetom trenirali Škuletić, Trajković, Supić i Bojović, a poznato je da nismo mogli da računamo ni na petoricu igrača koji su imali obaveze u reprezentivnim selekcijama. Ostali su iskoristili ovih 15 dana za kvalitetan rad i sigurno je da će svi koji u subotu istrče na teren imati pred sobom obavezu da pruže maksimum.

O predstojećoj seriji utakmica šef struke crveno-belih dodao je:

- Prioritet su nam tri predstojeća meča, s tim da želim da u sredu na megdan Javoru izvedem najjači tim. Imamo dovoljno kvalitetnih fudbalera i verujem da je svaki od njih spreman da u datom trenutku odigra najbolje što može, jer zna se šta znači nositi na grudima grb Vojvodine. Moraćemo da rasporedimo snage i želim da ekipa u svakoj od predstojećih utakmica pokaže isti nivo želje i htenja kao u trening susretu s Bežanijom.

U tim se vraća Gruzin Giorgi Merebašvili koji nije igrao u Ivanjici zbog žutih kartona, a ako zaista Vukićević izostavi Medojevića i Stevanovića, izvesno je da će priliku da debituje pred Novosađanima dobiti i Marko Ljubinković, koji se nametnuo dobrom igrom u odmeravanju snaga s Bežanijom. Za mesto zadnjeg veznog konkurišu Naemeka Ađuru i Vuk Mitošević, a presudnu reč, kako i treba da bude, daće Dejan Vukićević.

Fudbaleri novosadskog superligaša nadaju se da će dobiti veliku podršku i s tribina, jer žele da se u finišu prvenstva oduže navijačima za slabiju igru u meču s Javorom u Ivanjici i da pokažu da imaju kvalitet i snagu za mnogo veće domete. Utakmica sa Smederevom biće odlična prilika za to, ali i, nadaju se u novosadskom taboru, dobra uvertira za finiš jesenje polusezone.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...