Press / Večernje novosti: Pantelić: Moglo je i bolje

Pantelić: Moglo je i bolje22.12.2011. 08:40

Večernje novosti(3)
V

ojvodina uvek može i mora bolje. To je stav Miodraga Pantelića, sportskog direktora novosadskog superligaša, koji naglašava da je fudbalska jesen prošla na zadovoljavajućem nivou, ali i da se moglo ubrati više plodova. Zato, kako Pantelić najavljuje, na proleće se očekuje više uspeha.

- Trebalo je da osvojimo više bodova, što nije nerealan zahtev, imajući u vidu odličan igrački kadar, vrhunske uslove za rad, ambicije, stručni štab... - kaže Pantelić. - Međutim, loše smo startovali posle poraza od Vaduza koji je uticao i destabilizovao ekipu. Dolaskom trenera Dejana Vukićevića na kormilo ekipe, sve se promenilo nabolje i imali smo sjajan jesenji finiš.

* Gde se grešilo u međuvremenu?

- Nesigurnost od starta se ogledala izvesno vreme, jer ispadanje iz Evrope nije bilo lako prevazići. Tek pred kraj, videlo se, igrali smo u pravom ritmu.

* Bilo je za to, znači, potrebno vreme?

- Uvek je potrebno da se sve slegne. Imamo i veliki broj igrača, konkurenata za startere, pa se i to iskristalisalo. Stručni štab je finiširao sa 14 fudbalera u poslednjih pet utakmica, koji su i izneli polusezonu, igrali bolje, sigurnije.

* Zadovoljni ste polusezonom?

- Plan smo ispunili, treći na tabeli sa dva boda zaostatka za Zvezdom, u polufinalu smo Kupa, a neuspeh je, naravno, ispadanje od Vaduza.

* Proleće najavljuje trku sa Crvenom zvezdom?

- Gledaćemo naša posla, a to je da budemo što bliže vrhu. Cilj je finale Kupa, a želja je da osvojimo taj trofej.

* Šta je potrebno za uspeh?

- Sačuvati okosnicu tima, a u slučaju da neko od njih promeni sredinu, pronaći adekvatnu zamenu. Imamo dobar igrački kadar, a od pojačanja potreban nam je pored Ljubinkovića jedan kreator i svakako ofanzivni bočnii igrač - zaključio je Pantelić.


VOLFSBURG ZA MEDOJEVIĆA 2,5 MILIONA

Priča je krenula, čekaju se pregovori. Slobodan Medojević, kapiten Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije, trebalo bi da karijeru nastavi u Nemačkoj. Bundesligaš Volfsburg navodno pristaje na razgovore sa Vojvodinom o početnoj ceni transfera od 2,5 miliona evra.


ILIĆU ZELENO SVETLO

Na meti menadžera su Giorgi Merebašvili koga traže Dinamo iz Tbilisija i Karpatija iz Ukrajine, za Daniela Mojsova se interesuju Turci, a za Branu Ilića Austrijanci.

- Sve je to još na nivou razgovora sa menadžerima, ništa konkretno. Želja je da zadržimo igrače, ali je Ilić zadužio klub igrom i ponašanjem pa će dobiti zeleno svetlo u slučaju odgovarajuće ponude - objašnjava Pantelić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...