Press / Kapiten.rs: Vukićević: Nadali smo se da će Merebašvili ostati

Vukićević: Nadali smo se da će Merebašvili ostati15.01.2012. 12:29

Kapiten.rs(1)
T

rener fudbalera Vojvodine Dejan Vukićević pre pet dana se vratio sa godišnjeg odmora, a u ponedeljak će obaviti prozivku igrača i započeti pripreme za drugi deo sezone. Po završetku jesenjeg dela, strateg Novosađana je najavio visoke ambicije na proleće, ali je kao uslov za njihovo ostvarivanje postavio očuvanje kostura tima, u kojem su, po njegovom mišljenju, šestorica igrača: Medojević, Stevanović, Merebašvili, Abubakar, Mojsov i Trajković.

- Samo jedan od ovih igrača sme da napusti Novi Sad – rekao je tada crnogorski stručnjak.

Međutim, Srpsku Atinu su već napustila dvojica – kapiten Slobodan Medojević i Gruzijac Giorgi Merebašvili, za koga je Vukićević posebno naglasio da ’’mora biti zadržan po svaku cenu’’. Međutim, to se ipak nije dogodilo.

- Nadali smo se da će Merebašvili ostati. U finišu jeseni, odigrao je znatno bolje, pa smo ocenili da nam je potreban za proleće, u kojem nas očekuje učešće u Kupu sa najvećim ambicijama. Iznenada se otvorila urgentna potreba da u pauzi angažujemo dvojicu vezista, defanzivca i ofanzivca. Ljudi u klubu nastoje da to reše, ali bez uspeha za sada – izjavio je Vukićević za Sportski žurnal.

Pregovori Vojvodine sa Almamijem Moreirom (33) su i dalje u toku, iako su u taboru novosadskog kluba govorili da će to pitanje biti rešeno do početka zimskih priprema, koje će, što je već rečeno, početi sutra. Čelnici Vojvodine su takođe istakli da verovatno neće tražiti zamenu za bivšeg kapitena Medojevića, smatrajući da njegovu poziciju uspešno može da zauzme Vuk Mitošević, član mlade reprezentacije Srbije.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...