Press / Kapiten.rs: Vukićević: Oslabljeni smo, ali ne tražim alibi

Vukićević: Oslabljeni smo, ali ne tražim alibi16.01.2012. 13:52

Kapiten.rs(1)
Š

ef stručnog štaba FK Vojvodina Dejan Vukićević danas je obavio prozivku igrača za početak priprema uoči prolećnog dela sezone. Osim igrača koji su napustili Vojvodinu (Medojević, Merebašvili, Frimpong), na prvoj prozivci se nisu pojavili ni Ađuru, Abubakar i Jao, koji će opravdano zakasniti dan-dva, kao ni Ilić, koji je dobio dozvolu kluba da pregovara sa jednim inostranim timom i trenutno se nalazi u Antaliji.

Trener Dejan Vukićević najpre je istakao da se uželeo rada i da se nada da se tako osećaju i igrači.

- Pripremni period se neće mnogo razlikovati od bilo kog drugog do sada. Kako meni, tako i igračima… To je preduslov za sve nas da napravimo dobar rezultat i mislim da su igrači toga svesni. Nadam se da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstvene trke i posebno utakmice koje su nam prioritet u ovom trenutku, a to su mečevi polufinala Kupa. Svaki dan priprema smo isplanirali do detalja, ali uvek može doći do promena, jer nikad se ne zna kako će nas poslužiti vreme – kaže Vukićević.

Zatim je predočio plan i program priprema.

- Imaćemo 10 treninga u nedelji, odnosno pet, pa slobodno pre podne. Dakle, imaćemo sistem treninga 1-2-2-1-2-2, dokFK Vojvodina je nedelja slobodna i sa takvim režimom počinjemo danas. Do odlaska u Tursku, u Veterniku ćemo odraditi 27 treninga i dve utakmice (25. protiv Cementa i 28. protiv Jedinstva iz Stare Pazove). U Antaliji ćemo biti od 5. do 19. februara, a za to vreme je planirano 18 treninga i pet utakmica. Za sada, poznati rivali su nam Slovačko (8. februara), Metalurg Zaporožje (11) i Karpati (16), dok ćemo preostala dva (termini 14. i 18) znati već danas ili sutra. Onim rivalima što nam je domaćin ponudio nismo bili zadovoljni, pošto želimo jače protivnike. Po povratku iz Turske, pa do početka prvenstva, odradićemo još 10 treninga u Veterniku i imati generalnu probu 25. februara. Dakle, ove zime ćemo odraditi 55 treninga i odigrati osam utakmica, što je, po mom mišljenju, sasvim dovoljno da maksimalno spremni dočekamo prvenstvo – ističe Vukićević.

On je izneo i svoja, ne baš optimistička očekivanja od prelaznog roka.

FK Vojvodina - Lično, voleo bih da je prelazni rok već završen, jer čini mi se da je veća verovatnoća da ćemo ostati bez još nekog, nego da ćemo takav kvalitet uspeti da dovedemo. Već smo ostali bez dvojice izuzetno važnih igrača, a dozvolu za odlazak još uvek imaju Vulićević, Ilić, Ađuru, Jao i Pavlović. Ukoliko nas neko od njih napusti, možda čak i poslednjeg dana prelaznog roka, nama u klubu će skratiti mogućnost da dovedemo adekvatnu zamenu. Postoje neki igrači koje bismo rado videli ovde, a ima ih puno koji se nude svakodnevno. Međutim, u klubu smo jednoglasni u tome da treba dovoditi igrače koji će biti pojačanje, a ne samo praviti konkurenciju. Prioritet nam je dovođenje, ako ne Moreire, onda nekog drugog na toj poziciji, kao i još jednog veznog igrača, jer smo i tokom sezone, dok su Medojević i Merebašvili bili tu, govorili da nam je potreban još jedan kreativac. Na toj poziciji, moramo naći rešenje, a i ambicija nas tera na to. Lako je nekom mlađem dati šansu. Tokom prvenstva, moguće je da će i stanje na tabeli biti takvo da omogući priliku nekom od klinaca da igra, ali s obzirom na ambiciju u Kupu, bilo bi neozbiljno da te utakmice dočekamo, a da nemamo prave igrače na svakoj poziciji – ističe Vukićević.

Kao novi biser FK Vojvodina, spominje se mladi Dejan Meleg (17). Trener Vukićević tvrdi da samo od njega zavisi kolikoFK Vojvodina će igrati na proleće.

- To najmanje zavisi od mene, a najviše od njega. Ko ne bi voleo da neko od klinaca odigra onako kako im potencijal dozvoljava? To sigurno ne mogu pokazati bez šanse i ja sam toga svestan, a njih tri-četiri će tu šansu definitivno dobiti tokom proleća. Koliko će u tome uspeti, zavisi od njih. S druge strane, niko od nas ne želi da ugrozi fantastičan rezultat koji su omladinci napravili u prošloj polusezoni i bez obzira na to što rezultat nije primaran u mlađim kategorijama, bilo bi šteta razbiti ekipicu koja tako lepo igra. Kome god da pružim šansu iz omladinskog tima, neću pogrešiti, iako ipak imamo grupu koja je bliža prvom timu. Meleg i još nekoliko igrača su ove zime imali nemali problem oko ugovora sa menadžerima, što je malo i promenilo naše planove, jer moramo imati jasnu sliku o tome ko koga zastupa i na koji način – kaže Vukićević.

FK Vojvodina On je ponovio da ambicije kluba u prolećnoj polusezoni ostaju nepromenjene, iako je, po njegovom mišljenju, tim slabiji nego jesenas.

- Činjenica je da smo slabiji nego prošle sezone i to je činjenica. Slabiji smo za dvojicu igrača koji su se toliko istakli da su i pre prelaznog roka našli bolje angažmane od onog koji su imali. Medojević je budućnost srpskog fudbala, budući A reprezentativac i igrač koji će dugo godina nositi dres reprezentacije. To nije samo moja procena, već i mnogih drugih koji se bave fudbalom. Merebašvili je, u finišu sezone, odigrao izuzetno. Kao trener, uvek polazim od toga da nam niko neće doći i gledam šta raditi sa ovima koji su već tu. Ukoliko neko dođe, onda gledam kako da ga uklopim. Međutim, ko god da dođe, jako teško je staviti ga na bilo koje mesto i očekivati da odmah igra na nivou svog prethodnika. Tim se pravi godinama, a osim same igre, bitan je i ambijent u svlačionici. Medojević i Merebašvili su ljudi sa kojima niko u klubu nikad nije imao bilo kakvih problema. Bićemo u problemu da nadomestimo te odlaske, ali nisam od onih koji traže alibije ili je ikad kukao zbog nekog koga nema. Sa igračima koje imamo, pokušaćemo da ostvarimo ambicije – ističe Vukićević.

On je najavio da na proleće mnogo više očekuje od Vuka Mitoševića, iako naglašava da nije tačno da ga vidi kao zamenu za Medojevića.

- Nisam rekao da će biti zamena za Medojevića, već da će biti prva opcija na poziciji zadnjeg veznog igrača. Svojim statusom i kvalitetom koji ima, zaslužio je šansu, a od njega zavisi koliko će i da li će je uopšte iskoristiti. Daćemo mu priliku u kontinuitetu i imaćemo strpljenja sa njim – naglasio je Vukićević.

Prvi trening na pripremama za novu polusezonu, fudbaleri Vojvodine imaće danas u 14 časova u Veterniku.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...